Als thuiskok vind je het heerlijk om mensen te zien smullen van jouw gerechten. Alleen ontbreekt het je soms nog aan de juiste kennis. Hoe fileer je een vis bijvoorbeeld of waarom praten al je collega’s over sous vide koken? Vragen die tijdens de online kook- en wijncursussen van niemand minder dan tv-kok, culinair docent en vinoloog Robert Verweij worden beantwoord.

‘Recepten zijn trucjes, het draait om kennis en techniek’
CookingAcademy.nl is live: hét online kookplatform van Nederland

Sinds kort kun je online cursussen van chef-kok Robert Verweij volgen op CookingAcademy.nl. “We leren je geen recepten maken, want recepten zijn trucjes”, waarschuwt kok Robert Verweij. “Ik leer je, samen met mijn team van gespecialiseerde culinaire collega’s, technieken en processen beheersen waar je honderden gerechten mee kunt maken.” Dit is dus niet het duizendste brood– of pizza-recept. “Topbakkers leren je hoe je pizza- of brooddeeg altíjd lukt”, aldus Verweij.

Voor starters en (thuis)koks)

Robert Verweij geeft al meer dan 20 jaar kook- en wijncursussen. “Ik speelde al langer met het idee om ook online cursussen aan te bieden”, vertelt hij. “Online heb je de mogelijkheid om elke video op je gemak nog eens terug te kijken en je kunt elke cursus geheel op je eigen tempo doorlopen.” De cursussen zijn voor iedereen toegankelijk. Verweij: “Echte starters beginnen bij de basis en doen rustig aan, maar ook (thuis)koks met wat meer ervaring kunnen rekenen op een flinke upgrade van hun skills. Wist je bijvoorbeeld dat het verschil tussen stoofvlees en draadjesvlees op precies 91 ºC ligt?”

CookingAcademy community

Het team van de chef-kok bestaat onder meer uit een (pizza)bakker, patissier, sushi-kenner, barista en theesommelier. Van vlees tot groente en van desserts tot bier: elke discipline aan bod. Maar de online kook- en wijnacademie biedt nog meer. Bij iedere cursus krijg je gratis toegang tot de online community van CookingAcademy.nl. “Via deze community kun je vragen stellen aan en contacten leggen met andere koks”, onthult Verweij. “Daarnaast zullen docenten regelmatig interessante content als tips en recepten plaatsen. Een waardevolle aanvulling op de cursus.”

Door middel van een gratis proefles ontdek je of het volgen
van een volledige cursus iets voor jou is.
Aanmelden kan via CookingAcademy.nl.

En… vind je het leuk om gratis de online mini-cursus (20 lessen) over spare-ribs te volgen? Vul dan de code WS-SPARERIBS-GRATIS-2021 in op https://checkout.cookingacademy.nl/checkout/minicursus-spareribs

Bron: persbericht

🍇🍷🍴Geen enkel culinair nieuwtje missen? Schrijf je dan hier in ✏️ voor onze wekelijkse nieuwsbrief!