Vlakbij het Amsterdamse Museumplein is een bijzonder hotel gevestigd: het Conservatorium. Vandaag heb ik een lunchafspraak in een van de restaurants die het hotel rijk is. Ik ben benieuwd!

Moderne comfort en rijke historie

Het Conservatorium hotel aan de Amsterdamse Van Baerlestraat heeft een rijke geschiedenis. Eind negentiende eeuw door de Nederlandse architect Daniel Knuttel ontworpen als Rijkspostspaarbank werd het een eeuw later betrokken door het Sweelinck Conservatorium. Toen dat Conservatorium in 2008 vertrok naar het Oosterdokseiland kocht The Set Hotels het gebouw. De Milanese designer Piero Lissoni creëerde een stijlvol hotel voorzien van alle moderne comfort in een gebouw waar de rijke historie herleeft.

Conservatorium hal

Brasserie & Lounge

De Brasserie en Lounge van het Conservatorium bevinden zich in op de binnenplaats van het hotel in een schitterend atrium met een indrukwekkend glazen plafond en ramen die van de vloer tot het plafond reiken. Maar voordat je daar bent passeer je een gang met stijlvolle winkels en een hal die je herinnert aan de tijd dat hier het conservatorium was gevestigd. In de Lounge kun je de hele dag terecht voor drankjes en kleine hapjes. Op de kaart een beknopt maar mooi assortiment wijnen per glas, evenals een leuk lijstje G&T’s. Genieten van een glas champagne (Veuve Cliquot Brut) of cava (Gramont Gran Reserve La Cuvée 2012 en Raventós i Blanc ‘De Nit’) met een paar oestertjes behoort ook tot de mogelijkheden.

Conservatoirum lamp hal

 

Conservatorium Hotel, de Brasserie

De Brasserie is van 12.30 tot 23.00 geopend en biedt een ‘All Day Dining Menu’. Op de kaart een grote diversiteit aan gerechten die ik watertandend bekijk. Kreeftensandwich, Zeebaars ceviche, Bio slow escargots, Tartaar van MRIJ rund, Oergroenten terrine, Burrata di Bufala, Kalfswang, Fazant, Coquilles en ga zo maar door. Veel aandacht is er voor pure en lokale producten. Het logo van het Akasha Polistic Wellbeing Centre, de prachtige Spa van het hotel, geeft aan met welke gerechten je ‘je lichaam verwent met de zuiverheid van de ingrediënten’.

Conservatorium overzicht

Conservatorium, de wijnkaart

Ook van de wijnkaart word ik blij. Naast de al genoemde ‘bubbels’ is een mooi assortiment wijnen per glas te verkrijgen, ingedeeld naar stijl. ‘Fris en Fruitig’ is bijvoorbeeld de Pinot Grigo van Terre del Noce uit Noord-Italië, ‘Verfijnd en Halfzwaar’ de Rioja Reserve van Marqués de Riscal en ‘Vol en Krachtig’ de Raats Dolomite Cabernet Franc uit Stellenbosch, Zuid-Afrika. Ik ga voor de Tartaar van MRIJ rund met een glas Pinot Noir van Villa Wolf uit de Pfalz (‘Licht & Fruitig) en mijn tafelgenote voor de Club Sandwich. We zijn beide zeer tevreden. Ook en niet in de laatste plaats over de gastvrijheid van de medewerkers. Hier kom ik zeker nog eens terug.

Conservatorium tartaar

Conservatorium Friet en sandwich