Van 10 – 13 Mei 2018 vindt alweer de 25ste editie plaats van het Concours Mondial de Bruxelles. Gastland is dit jubileumjaar China waar het Concours plaatsvindt in het Haidian district van Beijing. Het Concours Mondial in Beijing, wat is er anders en wat blijft?

Concours Mondial in Beijing 2018, landkaart

Concours Mondial in Beijing 2018

Beijing, nieuwe cultuur en mogelijkheden

Dit is de eerste keer dat het Concours Mondial de Bruxelles zich buiten de Europese grenzen waagt. Het is tevens volgens de organisatoren voor het eerst dat een wijnconcours van deze omvang in Azië zal plaatsvinden. Doordat het Concours Mondial in Beijing plaats vindt krijgen de deelnemers niet alleen de kans om een van de meest dynamische wijnmarkten ter wereld te ontdekken, het opent ook deuren voor een nieuwe cultuur en (zakelijke) mogelijkheden.

“Our Asian venue will bring new business contacts for participants, exposing them to a new, very dynamic market and culture and, of course, offering them the chance to discover some interesting wines”. Thomas Costenoble, director Concours Mondial de Bruxelles

Vijfentwintig jaar Concours Mondial

Het Concours Mondial de Bruxelles heeft als belangrijkste ambitie de consument een garantie te bieden op onberispelijke kwaliteitswijnen. Wijnen afkomstig uit alle hoeken van de wereld, die de consument plezier verschaffen, en binnen ieders prijsbudget vallen. Vijfentwintig jaar evolutie, ontdekkingen en onderzoeken dragen bij tot kwaliteitswijnen wereldwijd. Die vijfentwintig jaar ervaring heeft er ook voor gezorgd dat het Concours Mondial de Bruxelles een referentie geworden is binnen het segment van internationale wijnwedstrijden.

Concours Mondial Bruxelles Grand Gold Concours Mondial Beijing

Concours Mondial in Beijing, de jury

Het Concours selecteert proevers uit alle hoeken van de wereld die een uitstekende reputatie hebben opgebouwd door hun vakkennis. De jury bestaat elk jaar uit journalisten, wijnkopers, oenologen, sommeliers en andere vakgenoten uit de wijnwereld. In 2017 proefden 320 experts uit 50 landen gezamenlijk de 9080 ingezonden wijnen. Ook voor het Concours Mondial in Beijing in mei 2018 is weer een select gezelschap uitgenodigd om deel uit te maken van de vakjury bij deze wereldwijd door handel en consument gewaardeerde competitie. Uit Nederland zijn dat onder meer (op alfabetische volgorde) Anne-Wies van Oosten, Chris Alblas, Han Sjakes, Ingrid Larmoyeur en Janna Meppelink.

Team Nederland Concours mondial

Team Nederland Concours Mondial Vlnr: Ingrid Larmoyeur, Han Sjakes, Anne-Wies van Oosten, Chris Alblas, Janna Rijpma.

Concours Mondial in Beijing 2018

Bij het Concours Mondial in Beijing in  2018 zullen voor het eerst alle juryleden gebruik maken van tablets bij het invullen van hun beoordelingen. Een digitale verwerking is handiger, veiliger en de resultaten zullen sneller bekend zijn. Ook is 2018 het jaar waarin door de organisatie een halve Boeing is geboekt voor het vervoer van de proefflessen en de technische benodigdheden. Een gewicht van zo’n 75 ton gaat, enkele weken eerder dan gewoon, richting Beijing. De inschrijving van proefflessen is dit jaar dan ook naar voren geschoven.

LINKS:

Over het Concours Mondial in Valladolid, 2017, lees je hier 

Geen enkel culinair nieuwtje missen? Schrijf je dan hier in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

#wijnreischina

#CMB2018
#CMB