Om haar 200e verjaardag te vieren lanceerde Graham’s op 18 oktober een collectie van wereldberoemde portwijnen in een speciaal ontworpen meubel. De Bicentenary Collection bestaat uit zes Single Harvest Tawny portwijnen en zes klassieke Vintage portwijnen waaronder wijnen uit 1963, 1994 en 2011. Onder deze laatsen zijn er die bekend staan als beste gedeclareerde vintages van de laatste 2 eeuwen.

De vintage portwijnen zijn gerijpt onder perfecte omstandigheden in de kelders in Vila Nova de Gaia en de Single Harvest Tawny portwijnen zijn geselecteerd en gebotteld speciaal voor de collectie. Hierbij zitten er twee uit 2000 en 2006 die nog nooit eerder zijn uitgegeven. De 2000 Single Harvest was de eerste port gemaakt met de revolutionaire moderne lagares van Symington.

Collector’s item

Elke wijn is zorgvuldig geselecteerd door leden van de 3e, 4e en 5e generatie van de familie Symington.  De collectie wordt gepresenteerd in een kast gemaakt van uiterst zeldzaam santos palissanderhout gemaakt door de Portugese meester-schrijnwerkers WeWood. De collectie wordt aangevuld met een handgeblazen karaf en een set wijnglazen geproduceerd door Jancis Robinson MW in samenwerking met de gevierde Britse productontwerper Richard Brendon, een deskundige tweedelige Durand kurkentrekker ontworpen voor het verwijderen van kurken uit rijpe en waardevolle fijne wijnen, en een speciaal in opdracht gemaakte karaftrechter van de in Porto gevestigde zilversmeden Ourivesaria Coutinho.

Grahams bicentenary collection Anne-Wies van Oosten

Veiling voor goede doelen

De eerste uitgave van de Bicentenary Collection zal worden geveild door Christie’s in Londen in December samen met een VIP reis naar Porto en de Douro. In totaal zullen er maar 30 van deze editie gemaakt worden op bestelling. Alle opbrengsten worden verdeeld over twee goede doelen die zijn geselecteerd om de oorsprong van de Symington familie te weerspiegelen: de Scottish Wildlife Trust en Santa Casa de Misericordia de Carrazeda.  De resterende collecties worden op bestelling gemaakt. Klanten kunnen vanaf dinsdag 18 oktober belangstelling tonen voor een Bicentenary Collection. De eerste opdrachten zullen vanaf januari 2023 worden geleverd.

Single Harvest Tawny’s
 • Graham’s 1961 Single Harvest Tawny
 • Graham’s 1976 Single Harvest Tawny
 • Graham’s 1982 Single Harvest Tawny
 • Graham’s 1995 Single Harvest Tawny
 • Graham’s 2000 Single Harvest Tawny
 • Graham’s 2006 Single Harvest Tawny
De Vintage portwijnen
 • Graham’s 1963 Vintage Port
 • Graham’s 1970 Vintage Port
 • Graham’s 1985 Vintage Port
 • Graham’s 1994 Vintage Port
 • Graham’s 1997 Vintage Port
 • Graham’s 2011 Vintage Port

Klik hier voor meer informatie op de officiële website

Grahams 200 logo Anne-Wies

Over Graham’s Port

W & J Graham’s werd opgericht in Porto in 1820. Graham’s is wereldwijd vermaard voor zijn excellente Vintage Ports en produceert ook een gamma van Tawny Ports, Late Bottled Vintage, Reserve en Quinta dos Malvedos Vintage Ports. Het groeiende succes van Graham’s in de 19e eeuw resulteerde in de aankoop van de befaamde Quinta dos Malvedos in de Alto Douro en in de oprichting van de indrukwekkende Graham’s 1890 Lodge. Deze Lodge, met prachtig zicht op de stad Porto, huist meer dan 3500 oude eiken vaten, talrijke grote eiken vaten, een uitgebreide Vintage Port kelder en Vinum – een van Porto’s toonaangevende restaurants. Graham’s wordt beheerd door Symington Family Estates.

🍇🥂Geen enkel culinair nieuwtje missen🍷🍴?
 Schrijf je dan hier in
voor onze wekelijkse nieuwsbrief en/of
volg Anne-Wies op
InstagramLinkedIn of Facebook