Een nieuw cocktailboek is verschenen. Auteur: niemand minder dan Victor Abeln, beter bekend als de barman van het populaire televisieprogramma First Dates. Een heerlijk boek met cocktailrecepten en verhalen van de meest bekende (en geliefde) barman van Nederland.

In Cocktails met Victor geeft de charmante barman met de blauwe ogen zijn professionele geheimen prijs. Waar komt het woord cocktail eigenlijk vandaan? Wat betekenen woorden als ‘rimmen‘ en ‘muddlen‘ en waarom pas je die technieken toe? Waarom en hoe gebruik je ijs? Wat heb je allemaal nodig om een mooie cocktail te maken? Je kunt de mooiste werktuigen kopen, maar Victor geeft bij elk stuk gereedschap ook een budget versie. Handig.

Cocktailboek Victor compilatie

Van Bellini tot Sex on the Beach

Na al deze zaken komen meer dan 100 cocktailrecepten voorbij, ingedeeld op gebruiksmoment. Van een Bellini of Bloody Mary bij de Brunch, een Champagnecocktail of Cucumber Collins als aperitief tot een GlĂŒhwein of een Hot Gin Toddy op een koude dag en een Sgroppino of Sex on the Beach voor een feestje. En natuurlijk ontbreken de Mocktails niet: cocktails zonder alcohol.

Alle cocktail recepten worden door Victor ingeleid met een vlot en vrolijk geschreven stukje informatie.

Handige lijstjes

Tot slot deelt de barman een lijstje met kanalen waar hij graag zijn inspiratie vandaan haalt. De informatie die de daar aantreft is volgens Victor correct, de manier van schrijven duidelijk en bij de YouTube-kanalen is er ook nog een gezonde dosis humor doorheen gemixt. Een begrippenlijstje met Engelse termen die in de cocktailwereld worden gebruikt en enkel handige registers complementeren dit heerlijke boek.

Last but zeker not least: de smaakvolle, inspirerende foto’s 📾 zijn van de hand van Saskia Lelieveld Fotografie, de (food) styling 🍾in handen van Valentijn Dirks. Knap stukje werk, ik krijg gelijk zin aan de slag te gaan!

Uitgever: Meulenhoff Boekerij bv, Amsterdam
ISBN 9789022594322

đŸ‡đŸ·đŸŽGeen enkel culinair nieuwtje missen? Schrijf je dan hier in ✏ voor onze wekelijkse nieuwsbrief!