Vandaag een stoere cocktail met whiskey en ginger ale. De Rye Highball wordt gemaakt met Rye Whiskey, de Amerikaanse bourbon whiskey op basis van 100% rogge. Gastblogger Ingrid Larmoyeur maakte hem voor je. Super makkelijk en erg lekker!
The Rye Highball Cocktail
De highball cocktail is een klassieke cocktail die in een smal hoog highball-cocktailglas wordt geschonken. Je kunt deze cocktail ook maken met ‘gewone’ bourbon (dus van diverse soorten graan, zoals maïs en rogge).
Ingrediënten:
- 60ml Rye whiskey (ik nam Bulleit rye)
- 90-100ml ginger ale (b.v. Fever-Tree)
Wat je gaat doen:
- Vul een highballglas met ijsblokjes.
- Doe er 60ml rye whiskey bij en vul op met ginger ale.
- Garneer met een ‘lemontwist’ (gedraaid sliertje citroenschil)
Cheers! Enjoy your cocktail!
Geen enkele cocktail, culinair nieuwtje, wijn-spijs advies, recept of proefnotitie missen? Schrijf je dan hier in voor mijn wekelijkse nieuwsbrief!
LINKS:
Meer van en over Ingrid kijk op haar website: Vinissima
Meer cocktails op deze website? Klik hier
Geef een reactie