Fabulous Friday! Als de vijf in de klok is, is het… cocktail-time! Gastblogger en cocktailspecialist Ingrid Larmoyeur koos speciaal voor Anne-Wies.NL vandaag deze. Doe je mee? Elke #FabFriday cocktail-time op Anne-Wies.nl!

Punch for the ladies

De Singapore Sling is in 1915 bedacht door barman Ngiam Tong Boon van het Raffles Hotel in Singapore. De Long Bar van dit koloniale hotel was destijds dé ontmoetingsplaats in Singapore. Mannen dronken er gin of whisky, dames moesten zich behelpen met sapjes of thee, omdat het voor hen niet was toegestaan om alcohol te nuttigen! Hier ligt ook de ontstaansgeschiedenis voor deze cocktail. Ngiam bedacht namelijk een cocktail die leek als een vruchtensap, maar die toch gin en likeur bevatte! Hij koos ook bewust voor de wat roze-oranje kleur, want die leek lekker vrouwelijk. Het Rafles Hotel schijft op zijn site: “Masking it in pink gave it a feminine flair and together with the use of clear alcohol, he cleverly led people into thinking it was a socially acceptable punch for the ladies.“ Geweldig toch!? Uiteraard werd de cocktail een instant hit.

Singapore Sling, hoe kluts je die?

Het recept is ergens in de jaren dertig verloren gegaan, maar bartenders van na de Tweede Wereldoorlog hebben op basis van herinneringen en oude notities, het recept opnieuw uitgevonden. Gelukkig maar! Ik heb deze cocktail trouwens ooit (ik geloof in 1998) in Singapore zelf gedronken! Met uitzicht over de hele stad. Mooie herinnering. Voor de Singapore Sling heb je nogal wat ingrediënten nodig, maar dan heb je ook een heel mooie cocktail. Of bestel ‘m bij The Raffles, het legendarische hotel in Singapore waar deze cocktail werd bedacht.

Ingrediënten

  • 30ml gin
  • 15ml cherry brandy of kersenlikeur
  • 7,5ml Cointreau
  • 7,5ml D.O.M. Bénédictine (complexe Franse kruidenlikeur)
  • 10ml grenadine
  • 120ml ananassap
  • 15ml vers limoensap
  • Een paar druppeltjes Angostura bitter
  • Ananaspartje en cocktailkers

Bereiding

  • Shake alle ingrediënten (behalve de Angostura bitter en de garnering) in een shaker met ijsblokjes.
  • Giet in een hurricaneglas gevuld met ijsblokjes.
  • Druppel er wat Angostura bitter over.
  • Garneer met een ananaspartje en een cocktailkers en serveer met een rietje.

Cocktail Singapore Gin Vinissima

Enjoy your #FabFriday!

Meer over Ingrid / Vinissima