Als de vijf in de klok is, is het… cocktail-time! Voor bevrijdingsdag wordt het een echte ‘before dinner’-cocktail: de Paradise Cocktail. Dat is een heerlijke cocktail met gin, apricot brandy en sinaasappelsap. Gastblogger en cocktailspecialist Ingrid Larmoyeur maakt vandaag deze. Doe je mee? 

De Paradise, een mooi aperitief

Een cocktailklassieker. Paradise is een IBA Official Cocktail in de categorie “Unforgettables”.  Het is een cocktail die je als aperitief drinkt. Het schijnt een recept te zijn van Harry Craddock, een van de beroemdste bartenders in de jaren ’20 en’30 van de vorige eeuw. Hij publiceerde in 1930 zijn ‘Savoy Cocktail Book’. Hij creërde een aantal cocktailklassiekers, waaronder de White Lady en de Paradise.

filmscene uit One Way Passage (1932) met cocktail - vierkantCocktail for Two

Cocktail Paradise is ook op het witte doek vereeuwigd, namelijk in de romatische film ‘WillOne Way Passage’ (Een maand van de liefde) uit 1932. De twee geliefden die werden gespeeld door Kay Francis en William Powell dronken deze cocktail in de openingsscene van de film. De cocktail werd in de film gemaakt door een bartender in Hong Kong, gespeeld door de gepensioneerde baseballspeler Mike Donlin.

Ingrediënten Paradise Cocktail 

  • 35 ml gin (ik koos voor deze cocktail voor V2C Orange Dutch Gin vanwege de toegevoegde sinaasappels)
  • 20 apricot brandy
  • 15 ml jus d’orange
  • Sinaasappelschilletje of -zest.

N.b.: deze verhouding is voorgeschreven door de IBA (International Bartenders Association). Dit geeft een strak en karaktervol resultaat. Wil je het liever wat vriendelijker en lichter? Kies dan voor een andere verhouding, bijvoorbeeld 45 ml gin, 30 ml apricot brandy en 60 ml jus d’orange. De originele verhouding schijnt 2-1-1 te zijn (dus b.v. 40 ml gin, 20 ml apricot brandy en 20 ml jus d’orange met een scheutje citroensap).

V2DutchOrangeGin Paradise Cocktail

Bereiding Paradise Cocktail

  • Shake alle ingrediënten met ijs.
  • Giet via een strainer in een gekoeld martiniglas.
  • Garneer met een sinaasappelschilletje of sinaasappelschijfje.

Paradise cocktail

Cheers! Enjoy your weekend!

Links:

Meer van en over Ingrid: Vinissima

🍇🍷🍴Geen enkel culinair nieuwtje missen? Schrijf je dan hier in ✏ voor onze wekelijkse nieuwsbrief!