Dat je dan net thuis komt en je schoenen uit wilt schoppen. Dat dan je telefoon gaat en het Odile Hemmen blijkt te zijn. Die vraagt of je nog even snel een cocktail komt proeven. Tja…. ik ben met een natte vinger te lijmen….

Feest bij Odile Hemmen!

logo-liquorist300Het is feest bij Odile Hemmen Wijn en Spiritualiën. Odiles rechterhand Annita ’t Hoen* is namelijk geslaagd voor het Liquoristenexamen! En waarmee kun je dat beter vieren dan met een feestelijke cocktail? Het is de Negroni die we gaan proeven. Deze cocktail, die als aperitief wordt geserveerd, bestaat uit gelijke delen gin, vermout en Campari. Je serveert hem met ijs en een schijfje sinaasappel in een stoere tumbler.

Annita Likeur

Cocktail Negroni

Het verhaal gaat dat Graaf Camillo Negroni de naamgever is van deze cocktail. Hij verkoos gin boven sodawater in zijn favoriete cocktail ‘Americano’. Annita maakt er nog iets mooiers van. In plaats van Campari schenkt ze een sjieke kruidenbitter uit Piëmonte: ‘Di Berta, Amaro d’Erbe’. Puur is de ‘Di Berta’ een heerlijk after-dinner drankje. De vermout die ze gebruikt is eveneens Italiaans. Dat is de Vermouth Rosso Amaranto van Mancino. Trebbiano-druiven vormen daarvoor de basiswijn. Die wordt versterkt tot 16% alc waaraan een aftreksel van niet minder dan 38 botanische kruiden en specerijen wordt toegevoegd.

DiBertaKruidenlikeur

Wat je nodig hebt voor de Negroni:

  • 30 ml gin (Annita gebruikte de Bobby’s)
  • 30 ml Di Berta Amaro d’Erbe (of Campari)
  • 30 ml Vermouth Rosso Amaranto Mancino (of een andere zoete rode vermout)
  • ijsblokjes
  • sinaasappelschijfje
  • tumbler of wijnglas (in een wijnglas is deze stoere cocktail net iets ‘vrouwelijker’)
  • roerstaaf of lange lepel om te roeren

Wat je gaat doen:

  • Doe wat ijsblokjes in een glas
  • Schenk vervolgens de gin, vermout en Campari erover in het glas
  • Roer het even voorzichtig om zodat de smaken ‘huwen’
  • Garneer met een schijfje sinaasappel en geniet!

Negroni

Cheers! Enjoy your weekend!

Meer weten? Lees mijn blog over vermout

*Spijs-drank specialist Annita t’ Hoen is Registervinoloog® en Liquorist. Zij werkte met veel plezier in wijnhandel en horeca en is nu met veel enthousiasme werkzaam bij De Kaashoeve in  Rotterdam, waar zij haar wijn-spijs kennis volop kan gebruiken. Lees hier de artikelen van Annita.

🍇🍷🍴Geen enkel culinair nieuwtje missen? Schrijf je dan hier in✏️voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

#annita