Wil je eens iets anders als aperitief dan de nog steeds zo hippe Gin & Tonic? Probeer dan deze ‘Limoncello Tonica’ eens. Het is een ideale cocktail voor een gezellig samenzijn met vrienden en lekkere Italiaanse hapjes op een zonnige zondagmiddag.

De basis: limoncello

Hij is heel simpel te maken. De basis is limoncello aangevuld met wat tonic en als ‘finishing touch’ gebruik je wat verse basilicum. Even roeren en alle smaken komen vrij in je glas!  Een advies van Caroline en Bart van de cocktailsite Cocktailicious.nl, die deze cocktail vandaag met jullie delen: “Let op: gebruik zeker niet te weinig limoncello en roer goed. De limoncello zakt naar beneden in je glas omdat de drank zwaarder is dan de tonic vanwege het hogere suikergehalte”.

Wat heb je nodig voor een Limoncello Tonica?

  • 45 ml limoncello (uit de vriezer!)
  • 90 ml tonic
  • garnering: verse basilicum blaadjes
  • een barlepel
  • je glas: een copa-glas

Hoe maak je een Limoncello Tonica?

Deze cocktail maak je in het glas. Je begint dus met een mooi copa glas. Vul deze met ijsblokjes. Voeg als eerste de ijskoude limoncello uit de vriezer toe. Daarna vul je het glas met tonic, vers uit de fles zodat het goed bruist in je glas. Voeg nu verse basilicum toe als garnering. De basilicum ruik je heel goed als je straks je eerste slok gaat nemen. Om de smaken goed vrij te laten komen roer je de basilicum met een barlepel mee in het glas. Even proeven van je barlepel en als je drankje perfect op smaak is, is het tijd om het eerste slokje uit je glas te gaan nemen!

Limoncello TonicaCocktailicious

Variant met prosecco en bruiswater

Deze cocktail kun je ook maken met prosecco en bruiswater. Gebruik dan 1 deel limoncello, 2 delen prosecco en 2 delen bruiswater. Dat heet dan een ‘Limoncello Spritzer’. Het is maar dat je weet wat je drinkt ????.

Eet er wat lekkere olijven bij en grissini (dunne soepstengels) die je eventueel omwikkelt met Italiaanse rauwe ham.

Geen enkele cocktail, culinair nieuwtje, recept, wijn-spijs advies of proefnotitie missen? Schrijf je dan hier in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

LINKS:

Meer lekkere cocktails? Ga naar de site van Cocktailicious!

Meer cocktails op Anne-Wies.NL? Klik hier!