Vandaag deel ik niet één, maar twee cocktails! Deze ‘Signature Boomsma Dry Gin Cocktails’ zijn ontwikkeld door Albert van Beeck Calkoen (Mr. Cocktail) ter gelegenheid van de lancering van de Dry Gin van Boomsma Distilleerderij. Toen ik even geleden Boomsma Distilleerderij bezocht deden Saskia en Chantoine Boomsma heel geheimzinnig over de op hande zijnde lancering: er moest nog geschaafd en gefinetuned worden. Maar nu is hij een feit!

Citrus en jeneverbes

In de Boomsma Dry Gin worden maar liefst 12 kruiden verwerkt die ook voorkomen in de Boomsma traditionele kruidenbitters. Denk onder meer aan engelwortel, gentiaan, gezegende distel, zoethout, duizendguldenkruid en laurier. Dit alles resulteert in een aromatische gin waarin vooral citrus en jeneverbes goed te ruiken zijn. De smaak is vol, rijk en zacht met een lange, kruidige afdronk.

BoomsmaDryGinKruiden

Rijke geschiedenis

De Boomsma Dry gin wordt gebotteld in een vierkante, stijlvolle, hippe fles. Het eigenzinnige logo is een knipoog naar de jaren ’20 en ’30 en symboliseert de rijke geschiedenis van het bedrijf (terwijl het design niet misstaat in de meest hippe bars van dit moment!). Al zo’n 130 jaar geleden immers verscheen de eerste fles Boomsma “Oud Friesche” Beerenburger op tafel. Dit karakteristieke kruidenbitter werd al snel in brede kring gewaardeerd. Onder leiding van de vijfde generatie (zus en broer Saskia en Chantoine Boomsma) worden oude tradities gekoesterd en nieuwe ambities gerealiseerd. Zoals deze Dry Gin! Boomsma brengt inmiddels een uitgebreid assortiment aan binnen- en buitenlandse dranken, waaronder Glen Talloch Whisky, Esbjærg Vodka en Old Captain Rum. In tegenstelling tot de meeste andere distilleerderijen is Boomsma nog steeds een zelfstandig familiebedrijf. En wat voor een!

BoomsmaBrambleEnFles

Boomsma Bramble

  • 45 ml Boomsma Dry Gin
  • 25 ml vers citroensap
  • 15 ml suikersiroop
  • 10 ml Boomsma Bramenlikeur
  • crushed ijs
  • serveren: twee korte rietjes, partje citroen en een verse braam
  • je glas: een tumbler

Mix de gin, citroensap en suikersiroop in een tumbler. Roer goed door en vul het glas helemaal op met crushed ijs. Giet nu voorzichtig de bramenlikeur in het glas. Serveer met 2 korte rietjes, een partje citroen en één verse braam.

Boomsma’s Perfect Serve Dry Gin & Tonic

  • 35 ml Boomsma Dry Gin
  • 100 ml tonic water (bijvoorbeeld Fever-Tree)
  • serveren: blauwe bessen
  • je glas: een groot wijnglas

Schenk de gin in je wijnglas en vul het met ijsklontjes. Voeg de tonic en de blauwe bessen toe en roer eventjes rustig door.

TonicFeverTreeEnGlazen

Cheers! Enjoy your weekend!

Meer weten over mijn bezoek aan Boomsma Distilleerderij?
Meer weten over de Dry Gin? Website Boomsma Distilleerderij

#Boomsma