De Celery Gin van Rutte won onlangs al een prestigieuze prijs in Amerika: de ‘Best of Show’ van de Wine and Spirits Wholesalers of America Tasting competition. En nu is deze bijzondere Gin in hetzelfde land een van de genomineerden voor de ‘Annual Spirited Award’ in zelfs twee categorieën: ‘Best New Spirit’ en ‘Best Cocktail ingrediënt’. 

RutteMedaille

Rutte en De Kuyper

Dat deze gin lekker is proefde ik zelf al tijdens het jenever- en ginfestival in Schiedam. Daar was Rutte aanwezig met een groot aantal jenevers en gins. Rutte is al meer dan 150 jaar een expert in het creëren en destilleren van bijzondere spirits gebaseerd op jeneverbes en gebruikt uitsluitend natuurlijke ingrediënten. De distilleerderij is gevestigd in Dordrecht en sinds 2011 geïntegreerd in het portfolio van het eveneens traditionele Nederlandse familiebedrijf Koninklijke De Kuyper. Echter zal het geheime distilleerproces van Rutte altijd onaangeroerd blijven.

RutteGinCeleryTotaal

De Celery Gin

Rutte Celery Gin is gedestilleerd met botanicals als jeneverbes, koriander, sinaasappelschil, engelwortel, kardemom en natuurlijk… selderij. Hij ruikt lekker fris met vooral jeneverbes. Ook in de mond is hij fris, met een lichte citrusachtige smaak en een frisse hint van selderij.

RutteGinCeleryFlessen

Celery Gin & tonic, het recept

Wat je nodig hebt:

  • 2 delen Celery Gin
  • 4 delen premium tonic
  • ijblokjes
  • groot wijnglas
  • staafje of lange lepel om te roeren
  • garnering: stengel selderij

Wat je gaat doen:

  • doe de ijskontjes in je glas en laat ze even ronddraaien om je glas te koelen
  • doe de Celery Gin erbij
  • vul af met de tonic en roer voorzichtig even door
  • garneer met de bleekselderij en geniet!

Rutte Celery Gin (1)

LINKS:
Meer over deze gin en meer: kijk op de Website van Rutte
10 tips voor de lekkerste G&T? Klik hier
Klik hier voor nog meer G&T cocktails 
Geen enkel culinair nieuwtje missen? Schrijf je dan hier in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!