Eind maart streden in Dalmatië (Kroatië) 1.205 roséwijnen uit de hele wereld om de felbegeerde medailles van het Concours Mondial de Bruxelles. Voor de eerste sessie van het jaar, die volledig gericht is op roséwijnen, kenden 55 internationale juryleden zilveren, gouden en grote gouden medailles toe aan wijnen uit 32 landen.

Vigneti Villabella grote winnaar

De ‘Vinolok International Revelation Trophy 2024‘ werd uitgereikt aan de Italiaanse rosé Villa Cordevigo Gaudenzia 2019 van Vigneti Villabella. De wijnmakerij uit Veneto vertrok echter niet met één prestigieuze onderscheiding, maar ook met drie gouden en één zilveren medaille. In feite wonnen alle wijnen van dit wijnhuis die aan de wedstrijd deelnamen medailles, een enorme prestatie die een ongeëvenaarde inzet voor het maken van uitstekende wijnen onderstreept.

Frankrijk verzekert de eerste plaats

Frankrijk bevestigt zijn positie als producent van geweldige roséwijnen met niet minder dan 137 bekroonde wijnen, bijna het dubbele van het op een na meest bekroonde land, Italië, dat 76 medailles in de wacht sleepte. Spanje rondt de top drie af met 57 medailles.

Kroatië en Roemenië ‘stand out from the crowd’, Griekenland blinkt ook uit

Hoewel ze overschaduwd worden door de belangrijkste roséwijnproducerende landen, bevestigen twee landen dat ze rijzende sterren zijn aan het wijnfirmament, waarbij elk van hen 18 prestigieuze CMB-medailles heeft gewonnen: Kroatië en Roemenië.

De Semi-Sweet Revelation-prijs ging naar een Roemeense wijn, de C’est Soir – Busuioaca De Bohotin Semi-Sweet van Crama Hermeziu.

Griekenland blinkt ook uit met 10 medaillewinnende wijnen, waaronder een Grand Gold voor de Lenga Pink van Avantis Estate.

Alle uitslagen en meer over deze CMB Rosé Session vind je onder deze link.

🍇🥂Geen enkel culinair nieuwtje missen🍷🍴?
 Schrijf je dan hier in
voor onze wekelijkse nieuwsbrief en/of
volg Anne-Wies op
InstagramLinkedIn of Facebook