Ineens is hij er, de nieuwe social media app CLUBHOUSE. Heb jij hem al? Geen foto’s, geen filmpjes, geen reels, geen ge-tiktok maar gewoon ‘ouderwets’ praten. Want bij Clubhouse draait het om… audio.
Het deed me aanvankelijk een beetje denken aan het systeem van een ‘speak-easy‘ bar. Eenmaal de app geïnstalleerd kom je er namelijk niet zomaar in, maar moet je worden uitgenodigd om deel te kunnen nemen.

Hoe werkt Clubhouse

Net als bij een podcast draait het bij Clubhouse om audio. Het grote verschil is, dat alle gesprekken op Clubhouse live zijn en niet worden bewaard. Als je eenmaal ‘binnen’ bent kun je deelnemen aan gesprekken of zelf een gesprek starten. Die gesprekken vinden plaats in virtuele ‘rooms‘ en kunnen over allerlei onderwerpen gaan. De kamers kunnen privé zijn of openbaar.

Podium en audience

Als je zelf een gesprek start ben je de ‘moderator‘. Dat kun je alleen doen of met meerderen. Op het beeldscherm van je telefoon zie je de foto’s van de moderators bovenaan met een groene ster. De moderators en sprekers staan op het virtuele podium. Daaronder zie de andere deelnemers staan: het publiek, oftewel ‘audience‘. Als je in de ‘audience’ zit kun je gewoon meeluisteren en als je iets wilt zeggen, vragen of meepraten over het onderwerp, steek je digitaal je hand op kan de moderator je toelaten op het podium.

Clubhouse ingewikkeld?

Net als bij de meeste andere social media kanalen kun je elkaar volgen en kun je Clubs aanmaken. Voor dat laatste moet je eerst zelf rooms te hebben gehost en/of eraan te hebben deelgenomen. Ingewikkeld? Trudy Pannekeet legt op haar website Trudypannekeet.nl haarfijn uit hoe het allemaal werkt.
AW op Clubhouse

 

Tip voor de wijnliefhebbers onder ons: elke vrijdag om 17:00 host @anne-wies.nl samen met @ghislainemelman (Melman Communications) een WINE TALK room:

5 o’clock = WINE o’clock, het ideale borreluurtje om het weekend te starten. Wat heb jij in je glas?

 

En donderdag 18 maart: 16:00-16:30 op CLUBHOUSE een room @annewiesnl samen met LinkedIn specialist en trainer @trudypannekeet: SPRING er als WINEPRO 🥂🍷👩‍🎓uit met LINKEDIN👩‍💻👨🏽‍💻🙋‍♀️🙋🏻!
NB: op dit moment is de app slechts beschikbaar voor Iphone. Aan een Android versie wordt gewerkt.
🍇🍷🍴Geen enkel culinair nieuwtje missen? Schrijf je dan hier in ✏️ voor onze wekelijkse nieuwsbrief!