Het Chinese jaar Huangdi 4716, het Jaar van het Zwijn, begint dit jaar op dinsdag 5 februari 2019. Dit feest, ook bekend als Lentefeest of Lentefestival, is het belangrijkste Chinese feest en kenmerkt zich door maaltijden met de familie, de kleur rood (geluk!), lampionnen en veel vuurwerk. Ook in Rotterdam wordt het Chinees Nieuwjaar gevierd! 

Chinees Nieuwjaar bij THOMS Stadsbrouwerij

Chinees Nieuwjaar bij ThomsOp dinsdag 5 februari 2019 wordt het Rotterdam Chinese New Year officieel gevierd, met onder meer een heerlijk Chinees aanschuifdiner in THOMS Stadsbrouwerij.

Speciaal voor de fijnproevers!

De chefs van restaurants Asian Glories, Restaurant Chung, Restaurant Mood Rotterdam, Het Zesde Geluk en de chefs Marnix Benschop & Alexander Wong koken gezamenlijk een fantastisch menu in de keuken van THOMS Stadsbrouwerij Rotterdam.

Schuif aan bij dit unieke acht gangen diner en proef de beste smaken van Rotterdam in één menu.

Meer informatie en reserveren via www.rcny.nl/thoms

Chinees Nieuwjaar bij HARRIE’S met Tim Kan

Tim Kan bij HArriesNiet alleen op 6 februari kun je van overheerlijke Chinese gerechten genieten!

Van 7 tot en met 10 februari aanstaande is Harries Wine & Deli in Rotterdam de locatie voor een heel bijzonder pop-up restaurant.

Chef-kok Tim Kan nodigt avontuurlijke fijnproevers uit aan zijn chef’s table voor een ode aan de Kantonese keuken ter gelegenheid van het Chinese Nieuwjaar.

In een exclusief viergangenmenu kookt Tim een selectie uit de Chinees-Kantonese keuken waarin oude tradities worden gecombineerd met vernieuwende culinaire concepten. Bij deze unieke beleving wordt de wijn verzorgd door de bekende topsommelier en wine&foodconsultant Harrie Baas, specialist op het gebied van wijn-spijscombinaties en eigenaar van delicatessenwinkel en proeflokaal Harries Wine & Deli.

Vanwege de kleinschalige opzet van het pop-up restaurant is het aantal plaatsen beperkt.
Begin het Chinese jaar van het varken goed aan de chef’s table van Tim Kan in Harries Wine & Deli in Rotterdam!

Aanmelden voor het diner kan via www.chefsacademy.nl, waar je ook alle aanvullende informatie vindt.

“People who are born in the Year of the Pig would have the following character traits: tolerant and understanding, sensual, peacemaker, enthusiastic, kind, sympathetic and truthful,  fond of conviviality and good food, gullible, and naive.”

LINKS:

Meer over alle activiteiten rondom Chinees Nieuwjaar in Rotterdam lees je op rcny.nl

Meer over Chinese wijn op deze website? Klik hier

🍇🍷🍴Geen enkel culinair nieuwtje missen? Schrijf je dan hier in✏️voor onze wekelijkse nieuwsbrief!