Hot & happening in Londen, met vier bestellers van kookboeken op zijn naam en als vast jurylid in de Engelse en Maleisische Masterchef op TV mag  Chef Norman Musa wel een celebrity chef genoemd worden. Om Nederland kennis te laten maken met de Maleisische keuken komt Norman Musa speciaal naar de Rotterdamse Markthal met zijn Malaysian Pop-Up restaurant.

Norman musa in Rotterdam Openingstijden

De Maleisische keuken

De Maleisische keuken is, net als de bevolking, een uiterst vriendelijke en toegankelijke mix van verschillende achtergronden waaronder de Portugese, Arabische, Indiase en Chinese. Favoriete gerechten zijn rijstvarianten, curries, kip, vis en creatieve sambal varianten. De Maleisische keuken staat ook bekend om de heerlijke vegetarische en vegan gerechten. Malaysian Food Rocks! 

Norman Musa: Malaysian Food Rocks! 

Om kennis te maken met de kookkunsten van celebrity chef Norman Musa werd er in restaurant Wah Nam Hong in de Markthal in Rotterdam een perslunch georganiseerd: Malaysian Food Rocks! Tijdens deze lunch liet chef Norman Musa middels een kookdemo o.a. zien hoe hij zijn exclusieve Roti Canai maakt ↴↴↴ 

Ook demonstreert Chef Norman hoe je Summer Rolls (my favorite snack!) maakt ↴↴↴

En daarna mogen de aanwezigen zelf aan de slag. Chef Norman geeft Janneke Vreugdenhil tips voor Singapore Noodles ↴↴↴

 

Wijnen bij de Maleisische gerechtjes

En er was ook wijn. Het piepjonge wijnbedrijf De Barossa heeft bij de gerechtjes die tijdens de pop-up lunches en diners worden geserveerd een paar mooie wijnen uitgezocht. Belstar Prosecco, Pfaff Riesling 2016, José Pariente Verdejo 2016, Hahn Syrah 2010 en de dessertwijn Etim Verema Sobremadurada 2007 staan op de wijnkaart.

Chef Norman Musa de wijnen van De Barossa

Wil jij ook kennismaken met Chef Norman Musa en de Maleisische keuken?
Kijk dan op zijn website waar en wanneer je hem kunt vinden!

Links:

Geen enkel culinair nieuwtje missen? Schrijf je dan hier in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Het kookboek van Norman Musa koop je makkelijk en snel bij Bol.com

De website van Norman Musa vind je hier

Het pop-up restaurant van Chef Norman Musa wordt mede mogelijk gemaakt door Verstegen Spices & Sauces, het Vlaamsch Broodhuys, Koppert Cress, De Barossa en paddenstoelenleverancier Funghi Funghi