Vandaag vindt de opening van het aspergeseizoen 2017 plaats. Dit keer gebeurt dat in het prestigieuze Intercontinental Amstel Hotel in Amsterdam. Voorafgaand aan deze feestelijke happening is de pers uitgenodigd voor een meet-and-greet met de nieuwe asperge ambassadeur Niven Kunz en om van alles te leren over dit bijzondere seizoensproduct.

Oude tradities in een nieuw jasje

Na ontvangst bij het Intercontinental vertrekt de pers in een VIP-bus naar Café de Pont aan het IJ. Onderweg wordt de naam van de aspergeambassadeur alvast onthuld: aan Chef Niven Kunz dit jaar de eer. Het ‘nieuwe jasje‘ verwijst naar ontwikkelingen in de aspergeteelt, en naar ontwikkelingen in de promotie van de asperge. Asperges moeten in de hoofdrol en onder meer bij ‘de jeugd’ meer bekendheid krijgen. Het is een té mooi product om straks als ‘vergeten groente‘ door het leven te moeten gaan. Tijdens de persbijeenkomst bij café De Pont aan het IJ werden gasten en voorbijgangers dan ook voorzien van een heerlijk frisse asperge-salade. Verder had iedereen uitgebreid de kans om Niven Kunz te spreken, en kreeg men uitleg over de innovaties in de aspergesector en informatie over de nationale promotiecampagne van het Nederlands asperge centrum. Bekijk dit filmpje waarin Niven vertelt over asperges.

Spectaculaire lichtshow 

Onder toeziend oog van culinair en aspergeminnend Nederland wordt daarna in het Intercontinental Amstel Hotel de naam van de aspergeambassadeur 2017 onthuld. Dat gebeurt met een druk op een knop door voormalige aspergeambassadeurs Sandra Ysbrandy en Mathijs Vries met een spectacuaire lichtshow. Niven Kunz ontvangt vervolgens de oorkonde en de eerste bundel Hollandse asperges. De opening wordt afgesloten met een walking dinner, waarbij enkele chef-koks diverse overheerlijke en verrassende aspergegerechten serveren. Een filmpje zie je hieronder:

Intercontinental: in een jaar en een dag

Het thema van de opening,  ‘Oude tradities in een nieuw jasje‘ bestaat eruit dat  de asperges al meer dan 100 jaar in Nederland geteeld worden én het Intercontinental Amstel Hotel dit jaar al meer dan 150 jaar bestaat. “Het hotel is gebouwd in ‘een jaar en een dag'”, zo vertelt General Manager Anita Bos ons. Inmiddels is een grote renovatie aan de gang, waar wij als gasten weinig of niets van merken. “De aannemer beloofde ons dat het klaar zal zijn binnen een jaar. Van ons mag er, traditiegetrouw, nog ‘een dag’ bij”. Op 27 april moet het zover zijn. Dubbel feest, want dan is het onze koningsdag.

Intercontinental Aspergeseizoen

Over het Nederlands asperge centrum

Het Nederlands asperge centrum heeft als doel de asperge zo breed mogelijk onder de aandacht te brengen bij de consument. Hiertoe organiseert zij onder andere de jaarlijkse opening van het aspergeseizoen. Dit doet zij met een aantal partners, namelijk: Aceera bv, Brabants Asperge Genootschap, Confrerie de l’Asperge Limbourgondië, Nationaal Aspergemuseum de Locht, the Greenery en ZON fruit & vegetables. Allen delen zij de passie voor de asperge vanuit hun eigen invalshoek. Naast de Nationale opening organiseert en participeert het Nederlands asperge centrum in vele nationale en regionale evenementen, voert ze een on- én offline campagne en is ze initiatiefnemer van de Dag van de Asperge op 26 mei 2017.

Aspergebureau aspergeseizoen

LINKS:
Lees hier meer over het kweken van asperges
Meer over aspergewijnen? Klik hier
Aspergecentrum: klik hier 

🍇🍷🍴Geen enkel culinair nieuwtje missen?
Schrijf je dan hier in ✏ voor onze wekelijkse nieuwsbrief!