Chef-eigenaar Kelvin Lin stopt in 2022 met zijn restaurant Nayolie in Voorschoten. De werkzaamheden die de topchef buiten Nayolie uitvoert nemen zodanig veel tijd in beslag dat ze zich niet meer laten verenigen met het runnen van een restaurant. De exploitatie en de vrijwel nieuwe inrichting van het succesvolle restaurant tussen Den Haag en Leiden worden ter overname aangeboden.

Chef-ondernemer Kelvin Lin stopt met zijn restaurant in Voorschoten door tijdgebrek. Kelvin Lin: ”Al jaren reis ik meermalen per jaar naar Azië voor consultancywerkzaamheden en door de toenemende vraag vergt dit steeds meer tijd en energie. Hierdoor kan ik niet altijd in Nayolie zijn, maar mijn gasten verwachten mij daar wel te zien. Dat gaat steeds meer wringen. Daarnaast zijn mijn activiteiten binnen Nederland ook sterk gegroeid. Naast het verzorgen van private dinings op locatie en consultancy binnen Nederland, heb ik de afgelopen jaren een dark kitchen opgezet voor bedrijven met diverse culinaire concepten. Vanuit die dark kitchen heb ik tijdens de horecalockdowns een bezorgservice opgezet die nog dagelijks actief is. Al die activiteiten zijn zo succesvol dat ik daarmee wil doorgroeien. Maar een klein restaurant als Nayolie met zijn 20 stoelen dat vijf dagen per week geopend is, houdt die groei tegen. Nayolie is een goedlopende zaak die elke dag volzit en ik ben er dankbaar voor dat Nayolie mij zoveel heeft gebracht, maar de tijd is gekomen om afscheid te nemen en de zaak over te dragen.”

Gastronomische kennis delen

De chef, die door zijn onderscheidende moderne Aziatische keuken de afgelopen jaren de toonaangevende restaurantgidsen binnenstormde, blijft zijn (gastronomische) kennis delen. “Naast de consultancy en de werkzaamheden vanuit de dark kitchen blijf ik voor iKi Beer nieuwe bieren in de lijn ‘iKi Beer by Kelvin Lin’ ontwikkelen. En ik zou graag meer Aziatische restaurants adviseren en begeleiden.”

Nayolie blijft in 2021 nog geopend, de sluitingsdatum is afhankelijk van het moment van verkoop.De diners zijn veelal volgeboekt, maar voor de lunch zijn nog wat tafels vrij en het is mogelijk om een plaats op de (diner)wachtlijst te krijgen.

Kelvin Lin: “Afscheid nemen van Nayolie zal pijn doen, maar ik hoop dat ik iemand vind die op deze mooie plek in het centrum van Voorschoten mijn passie voor koken overneemt. Totdat er een koper gevonden is blijf ik met veel plezier koken voor mijn gasten. Wie op de hoogte gehouden wil worden van mijn toekomstige activiteiten kan via de website van Nayolie een bericht doorgeven.”

Ideaal huurpand in Voorschoten

De exploitatie en de inrichting van de zaak worden ter overname aangeboden. Kelvin Lin: ”Voorschoten ligt tussen Den Haag, Leiden en Wassenaar en heeft een groot gastenpotentieel. De zaak is heel geschikt als lunchroom, wijnbar, koffiebar, ijssalon, bistro en restaurant. Het is een ideaal huurpand voor iemand die zijn eerste zaak begint. En indien gewenst wil ik een toekomstige koper graag bijstaan met advies en begeleiding.”

Nayolie is de afgelopen twee jaar verbouwd, waarbij de keuken en het interieur aangepakt zijn en er nieuwe tafels en leren stoelen zijn geplaatst. Aan de voorzijde is een terras aan de voet van de kerk en op de bovenverdieping bevinden zich twee toiletten en opslagruimte. Alle benodigde vergunningen voor het pand zijn afgegeven.

Nayolie Voorschoten exterieur (1)

Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met Robert van der Starre van VDS Horecamakelaars in Den Haag.

Over Kelvin Lin en Nayolie

Kelvin Lin werd geboren in Groningen, uit Chinese ouders. Na in het restaurant van zijn ouders gewerkt te hebben vertrok hij naar Azië om ervaring op te doen in de keukens van toprestaurants. Terug in Nederland nam hij als patron-cuisinier restaurant Red Chilli in Nieuwe Niedorp (Noord-Holland) van zijn ouders over.
Zijn onderscheidende moderne Aziatische keuken resulteerde in hoge noteringen in de toonaangevende restaurantgidsen en lovende recensies in landelijke dagbladen.
In 2014 verkocht hij Red Chilli, waarna hij in 2015 Nayolie in Voorschoten opende. Aanvankelijk als lunchroom en sinds juli 2019 als restaurant met een onderscheidende modern Aziatische keuken met invloeden uit Thailand, Japan, Maleisië en Singapore.

Nayolie won de AD/Haagsche Courant Gouden Pollepel 2019 en werd door restaurantgids Gault&Millau bekroond tot ‘Aziatisch Restaurant van 2020’. Restaurantgids Michelin looft de creativiteit van Kelvin Lin en spreekt van een ‘ongemeen boeiende ervaring’.

Anno 2021 is Lin tevens culinair consultant in binnen- en buitenland en exploitant van een dark kitchen/voorbereidingskeuken waar ook derden hun producten en maaltijdcomponenten kunnen laten maken. In september 2021 maakt hij bekend dat hij Nayolie in 2022 zal sluiten om zijn overige werkzaamheden verder uit te kunnen breiden.

Bron: persbericht

🍇🍷🍴Geen enkel culinair nieuwtje missen? Schrijf je dan hier in ✏️ voor onze wekelijkse nieuwsbrief!