Boutiquehotel en restaurant Central Park in Voorburg treedt toe tot de prestigieuze Relais & Châteaux, een vereniging van individueel beheerde luxehotels en -restaurants. Tot de vereniging behoren onafhankelijke hoteliers en sterrenchefs die hun passie voor authenticiteit, gastronomie en gastvrijheid graag delen met hun gasten. 

Karakter, hoffelijkheid, rust, charme en de keuken

Potentiële en huidige leden worden beoordeeld aan de hand van een aantal punten: karakter, hoffelijkheid, rust, charme en de keuken. Tamara Holwerda en SVH Meestergastheer Joey de Kruijf, mede-eigenaren van Central Park, zijn erg trots op de toelating. “Wij zijn enorm verheugd dat wij lid zijn geworden van deze geweldige organisatie. Doordat Relais & Châteaux kwaliteit en beleving garandeert, motiveert het ons des te meer om de hoge standaard die wij leveren aan ons gasten vast te houden en elke dag te verbeteren”.

Central Park Joey en partner

Relais & Châteaux beoordeling

Central Park wordt met lovende woorden beoordeeld door Relais & Châteaux: “Dit viersterrenhotel en restaurant met veertien suites, ligt op een groene locatie in een 18e -eeuws rijksmonument, typerend voor de architectonische constructies van de regio. Het restaurant wordt gerund door chef-koks Tim Bood en Hette Hettema. Met uitzicht op het park, bieden zij een creatief menu met verse producten, waaronder vis en schaaldieren uit de nabijgelegen kust. De missie van de mede-eigenaren is om het boutiquehotel geleidelijk aan te transformeren om aan de hedendaagse verwachtingen te kunnen voldoen en om milieu-uitdagingen aan te gaan met behoud van kwaliteit”. Central Park is het zevende hotel in Nederland wat aansluit bij de exclusieve vereniging. Eerder werden Bij Jef op Texel, Château Neercanne in Maastricht, Château St. Gerlach in Valkenburg aan de Geul, Het Roode Koper in Ermelo, restaurant Da Vinci in Maasbracht en Weeshuis Gouda in Gouda toegelaten tot Relais & Châteaux.

Over Relais & Châteaux

Relais & Châteaux is een vereniging van individueel beheerde luxehotels en -restaurants, opgericht in 1954 in Frankrijk. De groep telt momenteel ongeveer 580 leden in 68 landen op vijf continenten. Voornamelijk vertegenwoordigd in Europa, groeit de vereniging ook in Noord-Amerika, Azië en Afrika. Tot Relais & Châteaux behoren onafhankelijke hoteliers en sterrenchefs die hun passie voor authenticiteit, gastronomie en gastvrijheid graag delen met hun gasten. De meeste zijn historische monumenten zoals kastelen, landhuizen of herenhuizen in een idyllische omgeving en bieden een voortreffelijke haute cuisine. Potentiële en huidige leden worden beoordeeld aan de hand van het traditionele motto van de groep, de “vijf C’s”: Caractère, Courtoisie, Calme, Charme et Cuisine (karakter, hoffelijkheid, rust, charme en de keuken).

Totaalbeleving in luxe segment

Joey en Tamara zijn sinds 2017 mede-eigenaar van Central Park en zijn continu in ontwikkeling om het niveau van Central Park te verhogen. Zo zijn recentelijk de hotelkamers compleet gerenoveerd, waarmee zij hun eigen stempel hebben gedrukt op het interieur. Hierbij is een luxe sfeer gecreëerd die doet denken aan Parijs, met klassieke kleuren en materialen, romantische details en allure. Eerder al werden het restaurant, de keuken en de receptie van Central Park onder handen genomen, waarmee de ambiance en de verfijnde allure van het monumentale pand nog beter tot zijn recht komt. De rijke geschiedenis van het pand is er nog goed voelbaar en benadrukt de luxe uitstraling van het hotel – restaurant, waar kan worden genoten van de hoogstaande service en een culinaire beleving. De keuken onder leiding van Chefs Tim Bood & Hette Hettema neemt de gasten mee in de producten die het seizoen te bieden heeft, die zij tot de mooiste gerechten verwerken. De hierbij met zorg samengestelde wijnkaart van Central Park, die onder leiding van SVH Meestergastheer Joey de Kruijf voor de tweede jaar op rij door Wine Spectator is beoordeeld met de Best of Award of Excellence, zorgt voor een gastronomische totaalbeleving.

Central Park Voorburg compilatie

Over Central Park

Central Park is een boutiquehotel en restaurant, gevestigd in een 18e -eeuws rijksmonument dat de toepasselijke naam Vreugd en Rust draagt. Central Park is gelegen in de groene omgeving van Voorburg, een voorstad van Den Haag. Het boutiquehotel en gelijknamige restaurant bieden kwaliteit van de bovenste plank. Bij Central Park ben je aan het juiste adres voor een ‘fine dining experience’. Het menu bestaat altijd uit meerdere gangen, bereid met wisselende seizoensgebonden ingrediënten. Ook de liefde voor wijn heerst bij Central Park; de wijnkaart biedt meer dan 1000 mooie wijnen, waarmee Central Park zich in de verre omstreken onderscheidt. Hiervoor hebben zij vanuit Wine Spectator zowel in 2022 als in 2021 de Best of Award of Excellence in ontvangst mogen nemen.

www.centralparkvoorburg.com/

Foto’s: Pascale Van Reijn

Boek een van die heerlijke kamers via Booking.Com

🍇🍷🍴Geen enkel culinair nieuwtje missen? Schrijf je dan hier in ✏️ voor onze wekelijkse nieuwsbrief!