Na het grote succes van Miraval ‘The Art of Rosé’, kondigen de families Jolie-Pitt en Perrin een nieuw project aan: FLEUR DE MIRAVAL. Op 15 oktober 2020 lanceert FLEUR DE MIRAVAL haar limited edition Rosé Champagne; slechts 20.000 flessen zijn geproduceerd.

“Fleur de Miraval: the peak of perfection”

FLEUR DE MIRAVAL is ontstaan uit een samenwerking tussen de families Jolie-Pitt en Perrin met een gevestigde naam uit de champagne business: de Péters familie. De Péters familie is sinds 1919 gevestigd in de Champagnestreek en verkoopt zijn hoogwaardige Blanc de Blancs champagnes over de hele wereld. Rodolphe Péters, beheerder van de Grand Cru wijngaarden van de familie Péters, heeft al jaren sterke banden met de familie Perrin. De gezamenlijke passie voor het creëren van ‘de grote wijnen in de wereld’, bleek een vruchtbare basis voor de ontwikkeling van de FLEUR DE MIRAVAL rosé champagne. Dé kroon op het werk van vijf jaar toewijding, onderzoek en verfijning.

Artistiek avontuur

“Dit project is in de eerste plaats een artistiek avontuur, omdat de creatie van uitzonderlijke wijnen een vorm van kunst is”, legt familie Perrin uit. Rodolphe Péters deelt onze passie voor ’s werelds beste wijnen. Toch, als we samen vintage rosé champagnes dronken, kwamen we tot dezelfde conclusie: we houden van de vintage aroma’s die Rosé champagnes ontwikkelen. Helemaal als deze neigen naar chardonnay, maar we vinden vaak de rode wijn aroma’s te aanwezig. Daarom wilden wij een ander soort rosé champagne maken waarin rijpe chardonnay-druiven geblend worden met jonge pinot noir-druiven.”

FLEUR DE MIRAVAL

De rosé champagne van FLEUR DE MIRAVAL bestaat voor 75% uit chardonnay druiven van verschillende leeftijden, gemengd met 25% jonge pinot noir druiven. De wijn is gemaakt volgens de saignée-methode, wat de wijn zijn subtiele, roze kleur geeft. De combinatie van oudere chardonnay met jonge pinot noir druiven geeft de wijn mooie tonen van rode bes en framboos, met een delicate mineraliteit. Na de fermentatie rijpt de rosé champagne voor 3 jaar op fles in de donkere kelders van Le Mesnil-sur-Oger. Om de champagne te beschermen tegen UV-straling, is iedere fles gelakt; zo wordt de wijn pas blootgesteld aan daglicht als de fles wordt geopend. Deze exclusieve productiemethode heeft als doel om, zoals Brad Pitt het zelf omschrijft: “een champagne te creëren die gevoelens oproept van kwaliteit, prestige, feest en luxe”.

Lancering Nederlandse markt 

15 oktober 2020 is de dag dat de wereld kennis zal maken met het nieuwe kroonjuweel van familie Pitt-Jolie, Perrin & Péters: FLEUR DE MIRAVAL Rosé Champagne. Een rosé champagne met de potentie om Nederland te veroveren. Van de 20.000 geproduceerde flessen heeft Wine & Spirits, de Miraval importeur van Nederland, reeds een aantal flessen toegezegd gekregen.

Bron: persbericht

🍇🍷🍴Geen enkel culinair nieuwtje missen? Schrijf je dan hier in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!