Casa Amada is een serie wijnen uit de stal van het wijnhuis Casa Silva, wellicht het oudste en meest bekende wijnhuis uit Colchagua Valley. Doordat het wijnhuis over wijngaarden beschikt vanaf de voet van het Andesgebergte tot aan de Atlantische Oceaan kan men voor elk druivenras het juiste terroir uitkiezen.

Casa Amada, de introductie in Nederland

Topsommelier Marcelo Pino kwam speciaal uit Chili over naar Nederland om de Casa Amada wijnen te introduceren. De wijnen zijn te koop bij de Mitra-slijterijen, waar de introductie dan ook plaats vond. Verspreid over het hele land enthousiasmeerde hij de ondernemers en hun klanten. Annita ’t Hoen*, Registervinoloog en Liquorist, proefde ze voor Anne-Wies.NL.

Casa Amada Sauvignon Blanc Single Vineyard 2016 – € 8,99

Deze Single Vineyard Sauvignon Blanc is een aparte. Geen tropisch fruit en buxus in de neus, zoals je zou verwachten bij en Sauvignon Blanc. In neus en mond voornamelijk citrus. Hij is vrij krachtig, een echte wijn om bij te eten. Denk aan een stevige vis.

Casa Amada Viognier Reserva 2016 –  € 10,99

Bleekgeel van kleur, steenfruit in de neus, aangename iets bloemige neus, middellange afdronk, een beetje lobbig mondgevoel. Lekker bij pittige gerechten.

Casa Amada Chardonnay/Semillon 2016 – € 5,99

Deze wijn is bleekgeel van kleur. Een rijke neus, wat vettig, alsof de wijn houtrijping heeft gehad. In de mond rond en ook vettig, maar ook fruitig met een klein bittertje na. Ook dit is een wijn om bij te eten. Denk dan aan witte vis, kip of kalfsvlees met een romig sausje.

Casa Amada Cabernet Sauvignon/Carmenere 2016-€ 5,99

Zwart fruit, cassis in de neus. De wijn is lekker sappig wat specerijen en lichte tannines in de afdronk. Aangenaam glas om zo te drinken, maar ook lekker bij kip of kalfsvlees.

Casa Amada Syrah Single Vinyard  2016 – € 8,99

Deze wijn is  vrij doorzichtig, maar wel mooi rood van kleur. Hij heeft iets rokerigs in de neus naast zwart bosfruit. Hij is vrij licht met zachte tannines en een klein pepertje na. In de zomer lekker om licht gekoeld van te genieten bij de BBQ of een ander zomers feestje.

Casa Amada Carmenere Reserva 2015 – € 10,99

De enige wijn van 2015. Mooi donkerrood van kleur met bessenfruit in de neus. Dat komt terug in de smaak met ook wat kruidigheid in de afdronk en zachte tannines. Eveneens een fijne wijn bij de maaltijd of je zomerse BBQ.

LINKS:

Casa Amada bij Mitra Slijterijen

Anne-Wies.NL bezoekt Casa Silva: klik hier

*Spijs-drank specialist Annita t’ Hoen is Registervinoloog® en Liquorist. Zij werkte met veel plezier in wijnhandel en horeca en is nu met veel enthousiasme werkzaam bij De Kaashoeve in  Rotterdam, waar zij haar wijn-spijs kennis volop kan gebruiken. Lees hier de artikelen van Annita.

🍇🍷🍴Geen enkel culinair nieuwtje of wijntip missen? Schrijf je hier in ✏️voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

#Annita