Rotterdam is een spannende cocktailbar rijker: Calaboose! Cocktail guru Arno van Eijmeren (Dr.) en Satékoning Daan Kisman (Saté-man) openden in het voormalige politiewachtershuisje in Kralingen, waar tot voor kort The Wine Bar was gevestigd, hun nieuwe signature-bar Calaboose.

Cocktails aan de Oudedijk

Een bar waar je de meest verfijnde cocktails kunt drinken in combinatie met de allerbeste saté van het land: vanaf deze maand is het mogelijk in Rotterdam. In de klassieke Indonesische bar zorgen getrainde cocktailprofessionals vijf dagen per week voor spectaculair gevuld glaswerk. Mede-eigenaar van Calaboose en cocktailspecialist Arno van Eijmeren is immers geen onbekende in de wereldwijde cocktailscene. Nadat hij over de hele wereld barpersoneel trainde – werd het tijd voor zijn eigen cocktail imperium – met BarrelProof en de bekende speakeasy cocktailbar Dr. De cocktails van deze Rotterdammer worden inmiddels tot ver over de Nederlandse grenzen geprezen en zijn vanaf nu ook te proeven aan de Rotterdamse Oudedijk.

Calaboose logo

“Van woensdag t/m zondag maakt de houtskoolgrill hier overuren en worden Indonesian bites aan een lange ‘open- grill’ bereid. Neem daarbij een unieke cocktailcollectie van maar liefst 50 verschillende varianten en een nieuwe smaakvol concept in Rotterdam is geboren”

Geheim familierecept brengt nationale roem

De mannen achter dit nieuwe smaakvolle concept hebben één duidelijke visie: een goede cocktail smaakt nu eenmaal nóg beter wanneer deze wordt vergezeld van een fijne bite. Verwacht bij Calaboose geen gemiddeld sateetje. De Saté-man werkt immers alleen met het beste vlees, geregen op de juiste wijze. Daarnaast wordt iedere saté geruime tijd gemarineerd in marinade naar geheim familierecept. Saté-man Daan Kisman verkreeg dit authentieke recept van zijn eigen vader. Nadat vrienden hem op barbecues wezen op de bizar goede smaak van zijn saté babi, besloot hij met het concept Saté-man op (food-)festivals door Nederland te staan. En niet zonder succes: al snel volgde een Saté-lab in Rotterdam en prees de media de Rotterdamse saté de hemel in.

Banner persbericht Calaboose

“Specialiteiten als varkensbuikspek en Ayam Goreng combineren perfect met een Bunga Smash cocktail. Zijn het de uiteenlopende smaken van de kleurrijke cocktails die het hem doen, of de fraaie presentatie van de Indonesian bites, die hier perfect mee samengaan?” Ik ben heel benieuwd! Ben jij al geweest?

Oudedijk 273, 3061 AK Rotterdam
+31 10 818 1368

Woensdag 17:00 – 01:00
Donderdag 17:00 – 01:00
Vrijdag 17:00 – 02:00
Zaterdag 15:00 – 02:00
Zondag 15:00 – 01:00

Photocredits: Rosa Quist

Bron: persbericht todays-specials.nl

🍇🍷🍴Geen enkel culinair nieuwtje missen? Schrijf je dan hier in ✏️voor onze wekelijkse nieuwsbrief!