Tot laat in de middag aanschuiven aan een meterslange bar. Verse filterkoffie drinken en ‘eggs-any-way-you-like’, sandwiches of pancakes met maple syrup bestellen. Vanaf deze week is het allemaal mogelijk bij breakfast-diner by Jarmusch in Rotterdam. Geïnspireerd op de diner cultuur uit de Verenigde Staten is deze nieuwe breakfast hotspot een ware toevoeging voor Het Industriegebouw in het opkomende trendy Hoogkwartier.

By Jarmusch: ‘Add as much as you like’

Schuif aan in één van de bordeauxrode ‘booths of pak een ‘barstool aan de 20-meter lange bar. De verse filterkoffie van Man met Bril staat iedere ochtend bij binnenkomst al klaar om uitgeschonken te worden en de menukaart, die is classic American: minimalistisch en bedoeld als richtlijn.  Naast filterkoffie staan er breakfast cocktails, gezond eten en natuurlijk de nodige guilty pleasures op de kaart. ‘Add as much as you like’ is het motto by Jarmusch. Als ontbijt de belangrijkste maaltijd is van je dag, dan moet je deze de hele dag kunnen bestellen zoals jij dat wilt. Breakfast by Jamusch is mogelijk van 08:00 uur tot 16:00 uur.

Het interieur: een knap staaltje werk

Het interieur van de nieuwe horecazaak is een ode aan zowel de classic American-diners als aan Hugh Maaskant, de architect van het rijksmonument Het Industriegebouw. In de inrichting van by Jarmusch vind je subtiele hints die verwijzen naar Maaskant, zoals de vorm van de lange toog en de zwarte stalen lampen boven de bar, in de booths én in de krukken. By Jarmusch dankt haar naam aan filmmaker Jim Jarmusch, regisseur van de cultfilm ‘Coffee and Cigarettes’.  Ook hij wordt zeker niet vergeten. De enorme muurschildering van Bier & Brood verwijst naar ‘the endless coffee refill culturewaar de film bekend om staat.

By Jarmusch drieluik

De mannen achter By Jarmusch

De drijvende krachten achter by Jarmusch zijn Ruben Venema (Biergarten Rotterdam, Vermaakbaar) en Tjeerd Hendriks (Groos, Het Industriegebouw). Ruben en Tjeerd sloegen de handen ineen om hun droomzaak waar te maken. Een diner waar gastvrijheid en service ouderwets hoog in het vaandel staan.

“We willen hier bij By Jarmusch de trucker naast de advocaat aan de bar hebben. Je klaarmaken voor je werkdag of in het weekend je kater verhelpen.”

Het Industriegebouw Rotterdam

By Jarmusch is gevestigd in een icoon van de Rotterdamse wederopbouw. Gerealiseerd in een naoorlogs Rotterdam en ontworpen door de legendarische architect Hugh Maaskant. Naast een bedrijfsverzamelgebouw is Het Industriegebouw, na twee jaar herontwikkeling, inmiddels ook een culinaire hotspot aan het worden.  Met de komst van By Jarmusch opent er voor de derde maand op een rij een nieuw foodconcept haar deuren.

By Jarmusch
Het Industriegebouw | Goudsesingel 64 | 3011 KD Rotterdam
www.byjarmusch.nl

Geen enkel culinair nieuwtje missen? Schrijf je hier in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Bron: persbericht Today’s Specials