“Op een steenworp afstand van het meest centrale station van het land hebben we een voormalige kerk omgebouwd tot een betaalbaar hoofdkwartier voor je volgende stedelijke avontuur. Het is waar locals komen om samen te werken en contacten te leggen, en waar reizigers komen om tot rust te komen…” Vandaag prikt Femke Duijnstee voor Anne-Wies.NL een vorkje mee om kennis te maken met het nieuwe restaurantconcept van Bunk in Utrecht.
Bunk is ontstaan naar een idee van Robin Hagedoorn. Tijdens een trip naar het Burning Man festival in de Nevada woestijn, ontstond het idee om een nieuw concept te lanceren in Nederland, waarbij gastvrijheid, kunst en creativiteit hand in hand gaan.
Naast een hotel met kamers & pods voor elk budget, heeft het monumentale pand (voormalig de Westerkerk) ook een groots opgezet restaurant waar je lekker kunt ontbijten, lunchen en dineren.
Bunk podium
Extra leuk is dat Bunk ook een podium is voor artiesten en nieuw talent met maandelijks veel evenementen die vrij toegankelijk zijn. Denk hierbij aan tentoonstellingen, lezingen, poëzieavonden, cabaret, livemuziek, filmvoorstellingen en lokale artiesten. Deze worden allemaal bekostigd met een klein deel van de winst van het hotel. Hier komt ook weer de “burning man vibe’ terug, waarin gezamenlijk delen centraal staat. Oftewel sharing = caring.
Bunk Utrecht
Bunk heeft op dit moment twee vestigingen: een in Utrecht en een in Amsterdam. Vandaag ontdekt Femke het nieuwe restaurantconcept in Utrecht in de historische ambiance van een prachtige oude kerk. Het oude orgel hangt er nog en het hout van de kerkbanken is hergebruikt op de wanden. Duurzaam én het zorgt voor een gezellige sfeer.
Naast gezellige hoekjes in het restaurant staan er lange tafels waar je aan kunt eten voor het gemeenschappelijke gevoel en connectie met je medemens.
De menukaart biedt voldoende keuze uit lokale en seizoensgebonden gerechten, met de nadruk op groenten. Het vlees in sommige gerechten kan vervangen worden door een vegan variant en er zijn veel gerechtjes om samen te kunnen delen.
Enkele gerechtjes die we vanavond proeven:
- Venkel en rabarber
- Courgette carpaccio
- Prei en oude kaas kroketjes
- Gestoofde prei met gepocheerd ei
- Wortelstoof (met rendang en een vegan variant)
- Gegrilde bloemkool met bospaddestoelen
- Geroosterde courgette met Za’atar en taboeleh.
- Stuk voor stuk heerlijke gerechtjes!
Rioja en Valpolicella
Voor de begeleidende wijn is er vandaag keuze tussen een Rioja Blanco van Fincas de Azabache en een Valpolicella Superiore van Clivus.
De Rioja Blanco wordt gemaakt van 60% tempranillo blanco en 40% viura (macabeo) druiven.
In de neus tropisch fruit van ananas en kruidige tonen en een fijne zachte afdronk. Hij combineert uitstekend met de kruiden uit de gerechten.
De Valpolicella Superiore is gemaakt van corvina, rondinella en molinara druiven. Leuk weetje, de titel Superiore mag alleen gebruikt worden als de wijn minimaal een jaar gerijpt is.
Ik proef aroma’s van rood en zwart fruit (kersen, zwarte bessen) met kruidige tonen (pepertje) en zachte tannines. Een veelzijdige wijn die goed bij de vele gerechtjes van de kaart past.
Dessert
De avond sluiten wij af met diverse desserts zoals chia panna cotta, chocolade met olijfolie, honing met mais en popcornijs en melk brûlee met toffee en melk ijs.
Dit was een zeer geslaagde kennismaking met Bunk:
vriendelijk en gastvrij personeel,
veelzijdige gerechtjes
en een fijne sfeer!
Geen enkel culinair nieuwtje missen?
Schrijf je dan hier in
voor onze wekelijkse nieuwsbrief en/of
volg Anne-Wies op
Instagram, LinkedIn of Facebook
Femke Duijnstee doet als een echte foodie verslag van de lekkerste hotspots en veel meer leuke dingen. Met DeWijndruif.nl geeft zij wijnproeverijen en adviseert ze over wijn-spijs combinaties die zij uiteraard ook zelf heeft getest. Lees hier de artikelen van Femke.
#femke
Geef een reactie