Dow’s leidt wereldwijd de secundaire markt voor de laatste vier Vintage Port declarations, met Dow’s 2007, 2011, 2016 & 2017. Deze Vintages presteren beter dan andere portproducenten, volgens Wine- Searcher gegevens. In het bijzonder zijn de 2007 en 2011 in waarde gestegen met respectievelijk meer dan 200% en 300% sinds ze in primeur werden aangeboden.

De beroemde Bordeauxclassificatie van 1855 was een cruciaal moment in de geschiedenis van de goede wijn, waarbij de top-chateaux werden gerangschikt op basis van hun reputatie en de prijs op de secundaire markt. Vandaag de dag worden ’s werelds beste wijnen nog steeds gemeten aan de hand van de waarde die zij op de internationale markt voor goede wijnen opbrengen, de ultieme indicator van de vraag en de perceptie van de consument.

De uitzonderlijke kwaliteit en beperkte beschikbaarheid van Dow’s 2007 Vintage Port (6.200 kisten geproduceerd) en 2011 Vintage Port (5.000 geproduceerde kisten) hebben geleid tot deze fenomenale waardestijging op de markt. Dit getuigt van het unieke terroir van Dow’s twee landgoederen – Quinta do Bomfim en Quinta da Senhora da Ribeira – en de vaardigheid in wijnmaken van Peter en Charles Symington, respectievelijk derde en vierde generatie producenten in de Douro.

2007 & 2011 Vintage Port – Global Average Retail Price per 75cl Bottle (EUR | Excluding tax) Data: Wine-Searcher.com (February 2022)

“Al meer dan een eeuw worden Dow’s Vintage Ports gemaakt van twee Douro landgoederen, Quinta do Bomfim en Quinta da Senhora da Ribeira. In het moeilijke economische klimaat van na de Tweede Wereldoorlog was onze was onze familie gedwongen om Senhora da Ribeira te verkopen. Hoewel we de druiven elke oogst bleven kopen, konden we de wijnstokken niet verzorgen gedurende het groeiseizoen en konden we niet kiezen wanneer we de druiven oogsten. Toen we eindelijk Senhora da Ribeira in 1998 konden terugkopen, hebben we ons toegelegd op het verbeteren van de wijngaarden. Net zoals onze familie voor de Tweede Wereldoorlog deed, beheren we de quinta en produceren we de wijnen samen met die van Bomfim om Dow’s Vintage Ports te produceren in uitzonderlijke jaren. De release en de ongelooflijk positieve respons op Dow’s 2007 & 2011 Vintage Ports waren cruciale momenten momenten voor onze familie en een grote beloning voor het harde werk van iedereen. Onze overgrootvader Andrew James, die in 1912 begon met het boeren van beide landgoederen, zou trots zijn geweest om te zien hoe Dow’s vandaag de dag de Vintage Port categorie op de kaart zet.” – Charles Symington, Hoofd Wijnmaker, 4e Generatie

Over Symington Family Estates

De Symingtons van Schotse, Engelse en Portugese afkomst zijn al sinds 1882 portproducenten in Noord-Portugal. Al vijf generaties lang combineren zij hun passie voor het produceren van heerlijke wijnen en ports met een grote betrokkenheid bij het land en de mensen van de regio. Vandaag de dag werken er tien Symingtons in hun vier porthuizen: Graham’s, Cockburn’s, Dow’s en Warre’s, evenals hun Douro wijnmerken – Quinta do Vesuvio, Quinta do Ataíde, Altano en Prats & Symington(van Chryseia). In 2017 lanceerden ze een nieuwe onderneming, Quinta da Fonte Souto, in de Alto Alentejo.

Symington Family Estates is een vooraanstaande portproducent en de belangrijkste eigenaar van uitstekende wijngaarden in de Dourovallei, met 26 Quintas die 2.462 hectare beslaan en 1.114 ha wijngaard. Het familiebedrijf is stichtend lid van Primum Familiae Vini – een vereniging van 12 Europese wijnfamilies – en werd in 2020 verkozen tot 7e op de lijst van The World’s Most Admired Wine Brands door een panel van meer dan 200 internationale wijnexperts, georganiseerd door Drinks International.

Al Symington wijngaarden worden duurzaam beheerd onder een minimum interventie certificering en 130 ha wordt biologisch geteeld – het grootste gebied van biologische wijngaard in het noorden van Portugal. De familie heeft aanzienlijk geïnvesteerd in R&D op het gebied van wijnbouw om zich aan te passen aan de klimaatverandering en heeft een ambitieus duurzaamheidsplan, met een reeks publieke doelen onder de vlag van Mission 2025. In 2019 werd het bedrijf een certified B Corporation – het eerste wijnbedrijf in Portugal dat deze stap nam – en sloot zich aan bij een wereldwijde gemeenschap van bedrijven die worden gecontroleerd op de hoogste normen van sociale en milieuverantwoordelijkheid. Symington werd uitgeroepen tot Ethical Company of the Year in The Drinks Business 2019 Green Awards.

Meer informatie:
www.symington.com
www.instagram.com/symingtonfamilyestates
www.twitter.com/symingtonfamily

Bron: persbericht

🍇🍷🍴Geen enkel culinair nieuwtje missen? Schrijf je dan hier in ✏️ voor onze wekelijkse nieuwsbrief!