Mousserende wijn uit de vlakke Flevopolder? En dan nog een heel mooie ook? Gemaakt volgens de méthode traditionelle, dus, zoals champagne, met de tweede gisting in de fles? Ja! Die is er! Hij wordt gemaakt door Cordula Eich alias Silvia Anthonj van druiven uit haar wijngaard MINZEVEN.

Cordula ontmoette ik tijdens het jureren voor de International Bulk Wine Competition in Amsterdam vorig jaar. Voor de internationale collega juryleden organiseerde ze een proeverij van uitsluitend Nederlandse wijnen. Haar eigen BRUUT en BRUIZEND had ze nog niet mee, die lag nog in de kelders te rijpen. Hoe leuk dat ik een prachtig cadeau van haar ontving in de vorm van een fles BRUUT en BRUIZEND samen met twee mooie champagneglazen. Of nee… BRUUT en BRUIZEND glazen natuurlijk!

“In de neus de frisse geur van citrus, in de mond vooral limoen, na even proeven vergezeld door zest en afgerond met een vleugje zout. Met wat lucht geeft de wijn tonen van brioche prijs. Het fijn parelende mousse tovert luchtigheid in het smaakvolle geheel.”

Ik kan het niet beter omschrijven. BRUUT en BRUIZEND is inderdaad heerlijk fris, strakdroog en een tikje zilt. Een feestelijk aperitief, maar ook een aanrader bij fruits de mer, oesters en alles wat nog meer zo uit de zee komt. De BRUUT en BRUIZEND bubbels staan niet voor niets symbool voor de zilte, onstuimige zee.

Meer lezen over deze unieke mousserende wijn, hoe het idee is ontstaan en nog veel meer?
Janna Meppelink bezocht de winery en schreef er een uitgebreid verslag over.
Dat artikel vind je hier.

www.minzeven.com

🍇🍷🍴Geen enkel culinair nieuwtje missen? Schrijf je dan hier in ✏️ voor onze wekelijkse nieuwsbrief!