Brouzje heeft in samenwerking met champagnehuis Joseph Perrier de eerste editie van de Prix Joseph Perrier – Champagne Sommelier 2025 op de agenda gezet. Een unieke competitie waarin sommeliers de kans krijgen om hun kennis, vaardigheden en passie voor champagne te laten zien en te strijden om de titel Champagne Sommelier 2025.
Eerbetoon aan champagne
Met deze wedstrijd wil Brouzje samen met Joseph Perrier de kennis en vaardigheden van sommeliers op het gebied van champagne extra in de schijnwerpers zetten. “Champagne is een fascinerende wijn met een rijke historie. Bovendien is het de meest prestigieuze wijn waar je als sommelier mee mag werken. Met de Prix Joseph Perrier willen we sommeliers inspireren om champagne nog verder te ontdekken en uit te dragen in hun werk. Daarnaast willen we hun vakmanschap waarderen en erkennen,” aldus Hinke de Jong.
Het thema van deze eerste editie is ‘Effervescence, de magie van belletjes en bruis’.
De wedstrijdonderdelen
Deelnemers worden uitgedaagd om op een creatieve manier de sprankeling en beleving van champagne te verkennen en te presenteren middels drie onderdelen:
- Themavragen: bij de inschrijving beantwoorden de sommeliers een reeks vragen en delen ze hun kennis over het champagnethema via tekst, video, geluid en/of fotografie.
- Presentatie: tijdens de finale presenteren de kandidaten hun inzichten over het thema in een korte en krachtige presentatie.
- Sommeliersvaardigheden: tot slot geven de finalisten een passend wijn-spijsadvies op basis van een menu en lichten ze hun keuzes toe tijdens het serveren van de champagne.
Voor wie is deze competitie?
De wedstrijd is voor sommeliers die minimaal 24 uur per week werkzaam zijn in de Nederlandse gastronomie en minimaal 18 jaar oud zijn. Sommeliers kunnen deelnemen en presenteren in zowel het Nederlands als Engels. De inschrijving is vanaf nu geopend en de deadline voor aanmelding is 31 maart. Op 14 april worden de drie finalisten bekendgemaakt. De finale vindt plaats op maandag 12 mei op een exclusieve locatie in Nederland.
Wat kun je winnen?
De winnaar ontvangt:
- De prestigieuze titel Champagne Sommelier 2025.
- De officiële winnaars-trofee en het bijbehorende certificaat.
- Een exclusief verblijf voor 2 personen bij Joseph Perrier in Châlons-en-Champagne, inclusief een uitgebreide proeverij en diner.
- De topcuvée Joséphine van Joseph Perrier.
Daarnaast zijn er ook prachtige prijzen voor de tweede en derde plaats.
De jury
De winnaar wordt gekozen door de driekoppige jury. Deze leden hebben een uitstekende staat van dienst wat betreft kennis en ervaring van champagne en het sommelier vakmanschap. De juryvoorzitter is Frank Jacobs, wijnjournalist en voormalig proefdocent aan de Wijnacademie. De andere juryleden zijn Anja Vondenhoff, Weinakademiker en Champagne Ambassadeur en Heleen Boom, mede-eigenaar en sommelier Restaurant Bouwkunde en voorzitter Nederlands Gilde van Sommeliers.
Meld je nu aan
Word jij de eerste Champagne Sommelier van Nederland? Schrijf je nu in voor de Prix Joseph Perrier 2025. Ga naar brouzje.nl/prix-joseph-perrier/ voor alle voorwaarden en inschrijving.
Over Brouzje
Brouzje is al meer dan 10 jaar toonaangevend als het gaat om het importeren van kwalitatief hoogwaardige champagnes. De producenten zijn met persoonlijke aandacht geselecteerd door Hinke de Jong, tevens uitgeroepen tot Champagne Ambassadeur van 2016 door Comité Champagne. In juni 2024 heeft Brouzje champagnehuis Joseph Perrier met trots toegevoegd aan het portfolio. www.brouzje.nl
🍇🥂Geen enkel wijnweetje, recept, wijn-spijs advies
of culinair nieuwtje missen🍷🍴?
Schrijf je dan hier in
voor onze wekelijkse nieuwsbrief en/of
volg Anne-Wies op
Instagram, LinkedIn of Facebook
Geef een reactie