“Met zijn typische Franse uitstraling en het robuuste elan van de Maasstad is Brasserie Nieuw Noord dé plek in Rotterdam Noord. De brasserie is het horecapareltje waar je van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat kunt aanschuiven. Oftewel: een fijne plek voor een goed ontbijt, lunch of diner. Graag nodigen we je uit om de heerlijke menukaart van Brasserie Nieuw Noord te ervaren tijdens een perslunch. Met geluk kunnen we bij mooi weer op het terras zitten. Zien we je dan?” 

Brasserie Nieuw Noord, de nieuwe menukaart

Dat is de tekst van de uitnodiging voor de perslunch. Helaas kan ik daarbij niet aanwezig zijn. Ik zeg helaas, omdat ik heb genoten van de perslunch t.g.v. de opening vorig jaar én van de keren dat ik er op eigen gelegenheid was. Het terras dat deze zomer is uitgebreid had ik al wel gezien. Maar de nieuwe menukaart nog niet, dus ik ben heel nieuwsgierig. Mijn WvD gaat graag in mijn plaats, want ook samen hebben we er een eens fijne avond gehad. Hieronder zijn verslag.

Trip down memory lane

Het is woensdagochtend en ik heb mij laten verleiden om deel te nemen aan een perslunch in Brasserie Nieuw Noord aan de Rotterdamse Bergweg. Anne-Wies is een expert op het gebied van eten en drinken waarover zij dagelijks schrijft. Van haar weet ik dat de genodigden bij dit soort bijeenkomsten hoofdzakelijk uit jonge trendy dames bestaan. Voor mij bepaald geen straf om mij onder te begeven. Ik fiets vanaf de Oude Binnenweg via het Noordplein naar de Bergweg. Daar was vroeger ook bioscoop Victoria waar ik mijn eerste James Bond film zag. Het blijkt een ‘trip down memory lane’. De locatie waar Brasserie Nieuw Noord is gevestigd is mij ook niet onbekend. Het was één van de weinige cafe’s met een podium waar ik graag naar toe ging om onder het genot van een drankje naar jonge artiesten te luisteren.

Bekende Rotterdamse ondernemers

Ik parkeer mijn fiets voor de deur en stap een eigentijdse ruimte binnen die veel lichter is dan in mijn herinnering. Een onder architectuur gecreëerde bar is een echte blikvanger. Roos Tieleman zwaait hier de scepter en daar beleeft haar vader Aryan Tieleman zichtbaar plezier aan. Hij was een bekende Rotterdamse ondernemer die samen met zijn broer Willem o.a. de Euromast, het Westerpaviljoen en Restaurant Loos in zijn portefeuille had. Hij is nog altijd een aangename gastheer waarmee het goed toeven is. Roos heeft veel steun aan hem maar zij heeft tegelijkertijd haar eigen koers bepaald en geeft daar nu invulling aan.

Brasserie Nieuw Noord, de prachtige bar (fotocredits Peter Baas)

Brasserie Nieuw Noord, de prachtige bar (fotocredits Peter Baas)

Heerlijk ontbijten en ‘shared lunching & dining’

Zo is zij begonnen om het ontbijt op de kaart te zetten. Een perfecte koffie in combinatie met pancakes die zeer vriendelijk zijn geprijsd. Voor de lunch zijn er diverse sandwiches en een diversiteit aan kleine gerechten die je goed met zijn tweeën kunt verorberen. Er is een keuze uit vlees, vis en vegetarisch. Ook de gerechten die voor het diner zijn bestemd kunnen goed gedeeld worden. Aan de verzorging van de gerechten is veel aandacht besteed. De kleurkeuzes dragen bij aan de smaakbeleving. De verscheidenheid aan smaken is daarbij niet overheersend maar inspirerend. Hieronder een impressie (fotocredits 88Food)

Mooie wijnkeuzes van Brasserie Nieuw Noord 

De muziek is gevarieerd en afgestemd op het moment van de dag. Jazz, Franse chansons en jaren 70/80 muziek. Dromerig kijk ik naar de bijpassende wijn die door Simone van Chateautjes is uitgezocht. We beginnen met een Verdejo die een uitstekend alternatief vormt voor de vaak geserveerde Sauvignon Blanc. Onbedoeld, als gevolg van een kleine technische storing, wordt deze wijn op een iets te hoge temperatuur uitgeschonken maar juist daardoor komen smaken naar boven die anders gemaskeerd worden. Ik geniet van de bloemengeur. De Franse Pinot Noir die daarna wordt geschonken is weliswaar een klassieker maar wordt toch niet zo vaak in restaurants geschonken. Hulde dus voor deze mooie combinatie.

Kort samengevat: dit bezoek aan Brasserie Nieuw Noord was een cadeautje.

LINKS:

Geen enkel culinair nieuwtje missen? Schrijf je dan hier in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

De website met de nieuwe menukaart en meer over Brasserie Nieuw Noord vind je hier

Lezen over ons bezoek aan Brasserie Nieuw Noord net na de opening een jaar geleden? Klik hier