Niet alleen de Rotterdamse Coolsingel wordt helemaal vernieuwd, ook Brasserie La Buvette, gelegen aan die Coolsingel, heeft verrassende vernieuwingen doorgevoerd. Na veranderingen aan terras, menukaart én interieur is de Frans-geïnspireerde brasserie op 6 juni feestelijk heropend. Daaraan voorafgaand vond een even feestelijk persdiner plaats.

Turbulente geschiedenis

Sinds 2016 is La Buvette gevestigd in het monumentale Erasmusgebouw dat in 1939 werd gerealiseerd door architect W.M Dudok. Het gebouw kent een turbulente geschiedenis. Gebouwd in 1939, overleefde het in 1940 het bombardement in Rotterdam en werd het jarenlang gebruikt door de Hollandse Bank Unie. Sinds 2015 is het pand van Frame Offices die verschillende bedrijven huisvest, waaronder de nieuwe beheerder van de originele kluiskelders waar men nog steeds gebruik van kan maken.

Perfecte locatie voor een prachtige zaak

Eigenaar Martin Baan en zijn vrouw Patricia begonnen La Buvette in 2016 als cateraar. Dat smaakte naar meer en al snel kreeg de locatie zo’n 80 jaar na dato weer een horeca- en terrasvergunning. Sinds 2018 is Joris van Dongen, eigenaar van onder andere de Vibes, Stalles en Juke Joint, mede-eigenaar van La Buvette. Hij kwam als geroepen toen in dat jaar de herinrichting van de Coolsingel begon. ‘’La Buvette was op dat moment nauwelijks bereikbaar, dat heeft veel impact op ons gehad. Ik heb nooit getwijfeld aan onze locatie en de mogelijkheid om hier een prachtige zaak neer te zetten. Samen met Joris grepen wij deze periode aan voor een metamorfose en een stap op weg naar het eindresultaat,” aldus Martin. En dat eindresultaat mag er zijn, zo zien we vandaag.

Buvette buiten

 ‘’Een klassieke brasserie is ons aandeel op de nieuwe boulevard. Ons enthousiasme werd versterkt door onze gasten die zich in ons verhaal herkenden,’’ aldus Martin.

Brasserie La Buvette

De brasserie is zowel binnen als buiten grondig aangepakt. De inrichting is sfeervol, met mooie verlichting en prettige kleuren. Door de vele zitplaatsen, het panoramische uitzicht, de prachtige grote bar met eromheen hoge bartafels, het carrera marmer en de originele messing details waan je je in een metropool zoals Parijs of London. Het vernieuwde terras is volledig voorzien van nieuw meubilair, planten en grote parasols. Om het voor de gasten gemakkelijk te maken is het kleine bijgebouw op het terras, wat ooit pinautomaten waren van de Hollandse Bank Unie, omgebouwd tot kiosk. Hier komen speciaalbiertjes uit de tap en worden vers bereide gerechten geserveerd.

La Buvette: pure verfijnde smaken

Pers en andere genodigden worden ontvangen met een drankje naar keuze en mooi opgemaakte schalen fruits-de-mer en antipasti terwijl Martin, Patrica en Joris trots en met passie vertellen over hun La Buvette en de veranderingen die hebben plaatsgevonden. De vele speciaalbieren van de tap, de uitsluitend Europese wijnen op de wijnkaart, de mooie ingrediënten van de gerechten waarvan de herkomst bekend is… het past allemaal in de filosofie van de eigenaren. Op de menukaart, geheel passend in de sfeer van de locatie, klassieke Franse gerechten zoals een plateau fruits de mer, klassieke steak tartare en een goed gevulde bouillabaisse.

buvette biertap

La Buvette: het diner

Bij het voorgerecht, een heerlijke kruidige bouillabaisse, wordt een krachtige rosé geschonken: Val de Loire rosé van Domaine Michaud. Pinot gris met een vleugje pinot noir. Rood fruit en lekker kruidig, een mooie combinatie.
Het hoofdgerecht, een mooi stuk bavette, wordt begeleid door een houtgerijpte Bordeaux: Château Cru Godard 2016. Ook dit is weer een smakelijke combinatie. Het smakelijke, zachte vlees en de ronde, elegante en toch krachtige Bordeauxwijn.
Het diner wordt afgesloten met een traditionele coupe ijs met warme chocolade en slagroom en een koffie naar keuze waarbij een overheerlijke warme madeleine wordt geserveerd.

Brasserie La Buvette gerechtjes

“Pure en verfijnde smaken zijn belangrijk, maar vooral de simpelheid en kwaliteit van de producten zijn de sleutel”

Brasserie La Buvette, een bezoekje waard

La Buvette, zeker leuk om nog eens terug te gaan en te genieten van de prettige sfeer, de heerlijke gerechtjes, bijzondere biertjes en mooie wijnen op deze bijzondere plek zo midden in het centrum. Brasserie La Buvette is zeven dagen per week open. Zondag t/m woensdag van 11.00-18.00 uur en donderdag t/m zaterdag tot 22.00 uur. De bar opent doordeweeks om 9.00 uur. Voor meer info en reserveren ga je hier naar de website van Brasserie La Buvette.

Brasserie La Buvette
Coolsingel 104
3011 AG Rotterdam
010-02617222

Met dank aan Yvonne van Gennip (Rottergram) voor de extra info en foto’s.

🍇🍷🍴Geen enkel culinair nieuwtje missen? Schrijf je dan hier in✏️voor onze wekelijkse nieuwsbrief!