Na een grondige verbouwing is Brasserie Engels in het Groot Handelsgebouw weer open. Op vrijdag 6 maart 2015 opende burgemeester Aboutaleb het vernieuwde etablissement. 

image2

Wat eraan vooraf ging

Vorig jaar ging het naast het Centraal Station gelegen restaurant, grand-café en zalencentrum Engels dicht voor een flinke verbouwing. Het familiebedrijf, dat ruim 130 jaar in handen van de familie Engels was, werk verkocht aan vastgoedconcern Bibitor dat voor de horeca een samenwerking aanging met de Vermaat Groep en voor de exploitatie van de zalen met The Office Operators (TOO). De nieuwe General Manager is Ben de Ruijter, een jonge Rotterdammer die zijn sporen al heeft verdiend als directie lid bij Van der Valk Amersfoort, het Deltahotel in Vlaardigen en het Rotterdamse STROOM. In de keuken zwaait Gert Hamoen de scepter, in samenwerking met Joris Bijdendijk, Executive Chef van restaurant RIJKS© en de Vermaat Groep (voor mijn verhaal over RIJKS© klik hier).

Brasserie Engels keukenteam

De keukenbrigade heeft er duidelijk zin in! Links Chef Gert Hamoen en rechts Executive Chef Joris Bijdendijk.

Rondleiding bij Brasserie Engels 

De ambiance in het vernieuwde Engels is warm en sfeervol. De allure van vroeger is teruggebracht  en in  een modern retro-jasje gestoken. Mooie houten vloeren, een grote open keuken, een bijzonder vormgegeven stijlvolle bar, tafels gedekt met linnen en een opvallende set lampen aan het hoge plafond. Op de entresol staan hier en daar leuke zitjes en buiten kan van een terras gebruikt gemaakt worden. Voordat de feestelijke opening plaatsvindt worden we boven rondgeleid door medewerkers van TOO. Er zijn vergaderruimtes van 2 tot 300 personen, stuk voor stuk bijzonder smaakvol ingericht. Het zal een succes worden want, zoals onze burgemeester later vertelt, Rotterdam is de tweede congresstad van Nederland!

Brasserie Engels interieur

Feestelijke opening

Na speeches van o.a. Paul Vermaat, algemeen directeur van de Vermaat Groep (“Ja is het antwoord, wat is de vraag”) is het de beurt aan burgemeester Aboutaleb om het vernieuwde Engels te openen. Dat doet hij door het aanreiken van een grote sleutel aan General Manager Ben de Ruijter. Vervolgens wordt Els Engels in de bloemetjes gezet en krijgt zij van de burgemeester de Erasmusspeld opgespeld. Deze prijs wordt uitgereikt aan mensen die zich jarenlang op sociaal, cultureel, economisch of sportief gebied verdienstelijk hebben gemaakt voor de Rotterdamse samenleving. Een luid applaus valt haar ten deel en de champagnekurken knallen.

Brasserie Engels opening

Linksboven de heren Vermaat. Middenboven Burgemeester Aboutaleb en General Manager Ben de Ruijter. Onder Frans Engels, Willem van der Vloed, Els van der Vloed- Engels en Burgemeester Aboutaleb.

Het menu van Brasserie Engels

De menukaart ziet er aantrekkelijk uit. Een tipje van de sluier. Op de lunchkaart onder andere Oeuf Benedict, een fijne Clubsandwich en heerlijke salades. Als hoofd spannende Geitenkaas Wellington, op de huid gebakken Kabeljauw, Ribeye van de Houtskoolgril en ‘Hamburger Engels’ en nog veel meer lekkers. Veel kunstjes van de keuken proeven we tijdens het openingsfeestje niet, maar het ‘Lopend Chocoladetaartje met Pedro Ximenez en Vanilleroom’ dat ik op de kaart zie staan maakt me heel nieuwsgierig en doet mij zéker terugkeren!

🍇🍷🍴Geen enkel culinair nieuwtje missen? Schrijf je dan hier in ✏️ voor onze wekelijkse nieuwsbrief!