Na enkele weken van succesvol proefdraaien, opende Brasserie Bramble eind augustus haar deuren voor publiek. Gelegen in het bruisende Museumkwartier van Amsterdam, biedt Bramble een authentieke mediterrane ervaring voor alle fijnproevers. De aftrap vond plaats met een lunch voor pers en ander genodigden. Ed Carper was erbij voor Anne-Wies.nl.
Brasserie Bramble ligt in het hart van Amsterdam Zuid, op slechts een steenworp afstand van het Museumplein en het beroemde Concertgebouw. Dit maakt een bezoek aan Bramble goed te combineren met een bezoek aan een museum of een concert in het concertgebouw. Bramble is onderdeel van de Akkomarka groep, een internationaal gerenommeerde restaurantgroep waar 67 restaurants onder vallen, met name in Nederland en Turkije. Naast een keur aan mediterrane gerechtjes zorgt Bramble voor een zorgvuldig samengestelde selectie betaalbare wijnen uit diverse Europese landen.
Bramble, de lunch
De prachtige bloemenboog aan de buitenkant van het restaurant is een aantrekkelijke eye-catcher. Binnen heeft het restaurant een warme, moderne inrichting. De tafels zijn met linnen gedekt.
De keuken is een mix van invloeden uit de landen rond de Middellandse Zee zoals Spanje, Portugal, Italië, Frankrijk, Griekenland, Libanon en Turkije. Robert Verhoeven van het organiserende bureau Pitch PR geeft een korte inleiding en Dennis, die de brasserie runt en al zeven jaar voor Akkomarka werkt, stelt zich voor. Ik maakt kennis met mijn tafelgenoten Beau, Kim en Christian en terwijl we gezellig met elkaar spreken beginnen we aan de lunch.
Als aperitief wordt een cava geserveerd: Vilarnau Cava rosé Reserva organic. De wijn heeft een mooie brioche, waarbij je goed proeft dat deze cava minimaal 36 maanden op de gist heeft doorgebracht en daarom ook rood fruit zowel als rijpheid van brooddeeg in de neus en in de smaak heeft. Fris en niet al te hoge zuren, een fijne bubbel.
We starten met een tomaten tartaar met daarop een half bolletje van labneh (uitgelekte yoghurt). Dit gaat goed samen met de 2021 La Miranda de secastilla Garnacha blanca een hele frisse wijn met groene appel, citroen en iets kruidigheid, licht van structuur en niet te lange afdronk.
Daarna wordt met dezelfde wijn een gerechtje van garnalen en feta in tomatensaus geserveerd. Een heerlijk gerecht dat alleen wat botst wat met de wijn: de wijn is er iets te fris voor. Maar dit gerecht gaat weer prima samen met de cava die ik nog had staan.
We vervolgen de lunch met de 2021 Vermentino DOC Bolgheri Guado al Tasso van Antinori. Iets geurige groene appel, anijs, kruidig. Frisse wijn met een bittertje, veel smaak, een fijne body en een goede afdronk.
Deze wijn wordt gecombineerd met twee gerechtjes: Risotto met parmezaan en oesterzwammen en Zeebaars met tomaat, knoflookolijven en kappertjes begeleid door groene asperges, knolselderij en gefrituurde aardappeltjes.
De wijn gaat goed samen met de risotto doordat het smaakgehalte van de wijn goed op orde is. Het gaat ook heel goed met de zeebaars. Heerlijke risotto en lekkere zeebaars! De knolselderijmoes is echter niet zo mijn ding, die vond ik wat te zuur.
Bij het dessert, cheesecake met mascarpone, wordt een glas mastiha geserveerd. Mastiha is een likeur, gearomatiseerd met de hars van de mastiekboom. Het is een zachte likeur met wat bitterheid in de smaak. Niet mijn favoriet, maar het dessert is echt heerlijk.
Conclusie
Brasserie Bramble serveert smakelijke gerechten en fijne wijnen op een mooie locatie. Het is zeker geen straf om hier te eten! Ik heb genoten en een gezellige middag gehad, samen met mijn tafelgenoten. En ik heet geen Ed Carper als ik niet even een kijkje neem in de wijnkelder van het restaurant.
🍇🥂Geen enkel culinair nieuwtje missen🍷🍴?
Schrijf je dan hier in
voor onze wekelijkse nieuwsbrief en/of
volg Anne-Wies op
Instagram, LinkedIn of Facebook
Registervinoloog Ed Carper was in 2020 ‘Vinoloog van het Jaar’, heeft WSET4 Diploma in de pocket en heeft ook zijn studie Weinakademiker afgerond. Met zijn wijnschool Carper Vinum geeft hij les en organiseert hij tal van proeverijen.
#EdCarper
Geef een reactie