Een avondje de la Mar of een ander theater rondom het Leidseplein maar geen zin om in de drukte van datzelfde plein een hapje te eten? Dan is Brasserie Blazer een aanrader. Deze brasserie ligt slechts een minuutje of 5-6 lopen van het de la Mar Theater verwijderd.

Warm en gezellig

Het is er rustig als we aankomen, maar het is dan ook nog erg vroeg op deze doordeweekse dinsdagavond. We worden hartelijk verwelkomd en nemen plaats aan een tafeltje aan het raam. De sfeer is warm en gezellig. Houten vloer, half open keuken naast de bar, lederen stoelen en barkrukken, kaarsjes op tafel en direct een glas water bij het glas Pinot Grigio dat we als aperitief bestellen. Dat voelt goed.

Afwisselend menu

De kaart is beknopt maar wel goed samengesteld. Vegetarisch, vis en vlees met voornamelijk traditionele gerechten die je niet zo vaak  (meer) tegenkomt. Om er een paar te noemen: Brood met humus en kruidenboter, Slakken met brood, Vegetarische involtini met notensalsa, Ribeye steak met kruidenboter frites en koolsla en een Vleesplankje voor twee personen voor wie niet kan kiezen. Dat kunnen wij meestal niet, maar vanavond wel, want een Confit de Canard, die zie je niet heel vaak op de kaart staan! Hij wordt geserveerd met home-made friet. We genieten.

Brasserie Blazer confit de canard

 

Brasserie Blazer home-made frites

Wat drinken we erbij

Voor wijnliefhebbers als wij is de keuze niet erg groot. Wat de wijnen betreft althans. Bierliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen. We tellen zo’n tien bieren van de tap en op de kaart zien we er nog meer uit een flesje. Maar…. we zijn heel tevreden met de beknopte keuze uit de (biologische) huiswijnen. De Pinot Grigio als aperitief is lekker, evenals de ‘Oak aged Sangiovese’ uit de Marken die we bij de eend geadviseerd krijgen.

bar blazer tap

Brasserie Blazer sangiovese wijn

Kinderkaas

Hoewel de huisgemaakte appeltaart met ijs en slagroom lonken, net als de crème brûlée, kiezen we, om ons glas wijn bij leeg te drinken, voor het kaasplankje. Wij, als kaaskenners maar vooral -liehebbers schrikken als we horen wat er op dat plankje ligt: naast Roquefort, een ‘Nederlandse brie’ en een puntje munster serveert men: de ‘kinderkaas’ Port Salut. Maar de manier van presenteren maakt veel goed, evenals de home-made notentapenade waarmee je de Port Salut kunt bedekken;-).

Brasserie Blazer kaasplankje

P.s.: bij mooi weer is er een aardig terras voor de deur aan de gracht en je kunt er met een bootje aanleggen.

Reactie van Joost Blazer n.a.v. deze blog:

Beste Anne-Wies,

Dank voor de mooie blog, altijd leuk om te lezen hoe onze gasten hun bezoek beleven. Zeker als dat ook een zeer positief verhaal oplevert!
Wat betreft de kaasplank wilde ik toch graag een opmerking maken; we hebben nog nooit brie en port salut op dit plankje geserveerd. Ik ben bang dat de jongen die in de bediening heeft gestaan meer heeft gefocused op zijn bierkennis dan zijn kaaskennis. Als het goed is is de kaas die bij jullie is geserveerd voor de witschimmel een Brillat-Savarin geweest en voor de roodschimmel een Chaumes. Dit zijn de kazen die ik deze maand heb ingekocht namelijk. 
Ik zal mijn collega’s een extra lesje kaas-serveren geven en natuurlijk op de hoogte brengen van deze blog.
Met vriendelijke groet, Joost Blazer 

Link: Brasserie Blazer
Lijnbaansgracht 190
1016 XA Amsterdam
T 020 62 09 690
info@brasserieblazer.nl