Update 2024: BottleHouse bestaat niet meer  (maar het idee is wel top…_

Vandaag kreeg ik een leuk nieuwtje in mijn mailbox. Voor alle wijnverzamelaars die geen eigen kelder bezitten is er binnenkort BottleHouse: ‘een ruimte waarin alle omstandigheden perfect zijn voor wijnopslag en waar je wijn zich optimaal kan ontwikkelen’, zo wordt beloofd. 

BottleHouse Logo

BottleHouse, constante monitoring 

Om een wijn op een juiste manier te bewaren zijn er verschillende eisen waar een ruimte aan moet voldoen. Zo moet er worden gedacht aan de temperatuur, luchtvochtigheid en ventilatie en dient de ruimte vrij van trillingen te zijn. Bij BottleHouse is aan al deze facetten gedacht en kun je je wijn met een gerust hart achtergelaten. De temperatuur en luchtvochtigheid worden constant gemonitord en indien nodig aangepast. Verder wordt de ruimte 24/7 gecontroleerd door middel van video-surveillance en heeft alleen de klant zelf toegang tot zijn eigen wijnvoorraad.

Nico Buisman, initiatiefnemer van de Bottlehouse, over zijn project: ”Weinig huishoudens beschikken over een ruimte waar wijn onder ideale omstandigheden kan worden opgeslagen. Als fervent liefhebber en verzamelaar was ik op zoek naar een ruimte die ik kon huren om mijn wijnen zo optimaal mogelijk weg te leggen en wat bleek: dat viel nog niet mee. Zo is het idee voor BottleHouse geboren.”

Gemakkelijk en veilig 

Het huren van je eigen geklimatiseerde wijnopslag bij BottleHouse begint bij één unit, waarin plaats is voor zo’n 275 flessen. Je huurt al vanaf ongeveer € 52,50 per maand. De minimale huurperiode van een unit is een jaar. De huurder heeft 7 dagen per week van 08:00 tot 22:00 toegang tot zijn eigen opslag om wijnen in te leggen en op te halen.

De BottleHouse app

Naast een eigen opslagunit bij Bottlehouse heeft de huurder de beschikking over de BottleHouse app. Met deze applicatie wordt er toegang verleend tot de opslagunit, ziet de huurder een persoonlijk overzicht van de nog beschikbare ruimte en wordt de opgeslagen wijnvoorraad virtueel zichtbaar gemaakt.

Centraal gelegen 

BottleHouse is centraal gelegen in Amsterdam-Zuid en goed bereikbaar met de auto. Dat is mooi, maar loop ik te hard van stapel als ik benieuwd ben wanneer BottleHouse uitbreidt naar andere steden? Klinkt als een gat in de markt.

Bekijk hier een filmpje over BottleHouse:

Voor meer informatie en het huren van een unit klik je hier