SVH Meesterkok Angélique Schmeinck heeft op dinsdag 25 juni in haar Culinaire Galerie in Velp het eerste exemplaar van Wat maak je me nu?! in ontvangst genomen. Dit is een inspiratieboek over de menukaart als communicatiemiddel, geschreven door horecajournalist Bianca Roemaat. Tijdens deze feestelijke lunchbijeenkomst met als thema ‘Wat maak je me nu?! vierde de auteur tevens haar 25-jarig jubileum als horecajournalist.

overhandiging eerste boek Wat maak je me nu

“Schrijven en uit eten gaan zijn mijn lust en mijn leven, dus mag ik de menukaart even?”

Om te vieren dat ze 25 jaar in het vak van horecajournalist zit, schreef horecajournalist en tekstschrijver Bianca Roemaat haar eerste boek, Wat maak je me nu?! dat op 6 juni is verschenen bij Het Boekenschap in Zelhem. Dit inspiratieboek is een warm pleidooi om de menukaart als communicatiemiddel in te zetten voor zowel gast als horecaondernemer.

Smaakmakend

De auteur deelt in dit handzame boek haar recept voor goede teksten op de menukaart: houd het vlot en kort, lardeer het met een persoonlijke noot, maak het hapklaar en voeg smaak toe. Of zoals ze het zelf verwoordt: schrijf het smaakmakend op. Aan de hand van praktische tips, blogs, quotes en (hilarische) voorbeelden van menukaartmissers en onduidelijke vaktermen, neemt de auteur de lezer mee op reis door de menukaart. Daarbij zijn haar ervaringen als horeca- en foodjournalist en haar blik als positief kritische gast het uitgangspunt. De bespiegelingen zijn opgeschreven met een vleugje humor.

Wat maak je me nu Bianca Roemaat Boek

Eetbaar schilderij

SVH Meesterkok Angélique Schmeinck is eveneens bedreven in het voorschotelen van verrassende, innovatieve en smaakmakende presentaties. Zo bereidde ze op 25 juni in haar Culinaire Galerie in Velp een aantal amusegerechten waarmee ze de aanwezigen een beetje op het verkeerde been zette. ‘Wat maak je me nu?!’ kreeg zo een culinaire invulling boordevol groentebereidingen. De aanwezigen smulden van gebraden paarse wortel, dragon essence, gefermenteerde koolrabi, Japanse radijs, oesterblad en gedroogde olijf. Als klap op de vuurpijl maakte de SVH Meesterkok een eetbaar schilderij als dessert.
In haar Culinaire Galerie geeft Schmeinck regelmatig workshops. Verder zijn er Art & Eat-smaakexposities. Bezoekers kunnen op afspraak genieten van een gastronomische avond vol kunst en beleving. Voor wie letterlijk in hogere sferen wil komen, bereidt de Meesterkok sinds 2003 gerechten in het enige luchtballonrestaurant van Nederland: Culi Air/ CuliAirSkydining. 

Luchtige smaaktrends 

Naast de presentatie van Schmeinck, gaf Foodservice Watcher Ubel Zuiderveld een korte lezing met de titel ‘Rouxmaat. Wat smaakt je me nu?’ Daarbij ging hij in op de debuterende schrijfster, krokettenroux en serveerde wat luchtige smaaktrends. Zuiderveld deelt regelmatig zijn kennis aan foodprofessionals en duidt trends over de foodservicebranche. Hij heeft verschillende boeken geschreven over fastfood en wordt ook wel frietoloog genoemd vanwege zijn historische kennis over frites.

Over Bianca Roemaat

Horecajournalist Bianca Roemaat zit dit jaar op de kop af 25 jaar in het vak van horecajournalist. Ze begon haar loopbaan bij vakkrant Snackkoerier en was daarna culinair redacteur bij het vakmagazine Misset Horeca. Vanuit haar tekst- en communicatiebureau Roux Communicatie helpt Roemaat sinds 2016 horecaondernemers om meer klanten te trekken door vlotte teksten te schrijven voor onder meer menukaarten en krijtborden. Wat maak je me nu?! is haar eerste boek. Daarnaast deelt ze haar kennis via lezingen en workshops Boost je menukaart! in samenwerking met horeca adviseur Petra Venekamp (ConcreetAdvies)

Wat maak je me nu?! koop je makkelijk en snel bij Bol.com

🍇🍷🍴Geen enkel culinair nieuwtje missen? Schrijf je dan hier in✏️voor onze wekelijkse nieuwsbrief!