Wat een leuk boek is er weer verschenen. Deze keer over Nederlandse vrouwen die werkzaam zijn in de wijnsector: ‘Bevlogen Nederlandse Wijnvrouwen’. Voor dit rijk geïllustreerde boek interviewde Joke van der Leij 10 inspirerende Nederlandse wijnvrouwen. 

Aan het woord komen onder meer een wijnimporteur, een wijnhistorica, een wijnmaker, een vinoloog, een eigenaresse van een wijnrestaurant, en wijndocent en een wijnboerin. Stuk voor stuk vakkundig, enthousiast, creatief en krachtig. Met hun werk verrijken ze de van oudsher door mannen gedomineerde wijnwereld. Hoe? Dat lees je in dit boek. Met veel enthousiasme vertellen zij over hun passie voor wijn en hun vak. Elke vakvrouw geeft daarnaast haar favoriete wijn prijs vergezeld van een proefnotitie.

MinZeven

Ik zal niet alles verklappen maar ik vond het heel leuk om te lezen hoe de van oorsprong Duitse Silvia Anthonj (alias Cordula Eich) in Nederland terecht kwam. Begonnen als kleermaakster op een naaiatelier, via een studie Bedrijfsautomatisering en Bedrijfskunde in de wijnwereld belandde en nu een van de mooiste mousserende wijnen maakt van de druiven in haar wijngaard MinZeven. In Lelystad, of all places…

Bio, pinot en meer…

En hoe wijnimporteur en Magister Vini Tjitske Brouwer, samen met haar partner Marc Collard begon met een transportfiets en een typemachine om nu te zijn gegroeid tot een van de belangrijkste, zo niet dé belangrijkste, wijnimporteur van biologische en biodynamische wijnen. Hoe Monique Breuer haar droom naleeft om Pinot Noirs te maken in verschillende landen. En hoe historica Mariëlla Beukers.…. nee, hier stop ik ermee. Ik zou zeggen: koop ‘Bevlogen Nederlandse Wijnvrouwen’ zelf!

Bevlogen Nederlandse Wijnvrouwen cover

‘Bevlogen Nederlandse wijnvrouwen’, heerlijk leesvoer bij een goed glas wijn.
Een absolute must voor elke wijnliefhebber en
het ideale decembercadeau📚🎄

Uitgever: Tekstjuweel
ISBN 978-90-9035206-0

🍇🍷🍴Geen enkel culinair nieuwtje missen? Schrijf je dan hier in ✏️ voor onze wekelijkse nieuwsbrief!