Boca’s Rotterdam. Mijn eerste bezoek was in maart vorig jaar. Nu, bijna 1,5 jaar later, is het terras uitgebreid en zit Boca’s avond aan avond vol! Echt zó gezellig! Een dikke aanrader en een aanwinst voor Rotterdam deze hotspot. 

Boca’s ‘Fucking lekkere wijn’

Op weg naar het centraal station in Rotterdam was ik er al een paar keer langsgelopen. Een sfeervol uitziend nieuw restaurantje aan de Mauritsweg. Veel vrolijke gezichten binnen, een gezellig verlicht terrasje buiten. En op het buiten-bord de tekst: “Fucking lekkere wijn“. Tja, dan moet ik natuurlijk snel eens langs gaan.

Boca's Bord buiten

Lekker sfeertje bij Boca’s

Bocas‘ staat er op het raam. Op deze maandagavond is het leeg als wij binnenkomen, dus we kunnen een plekje uitkiezen. Aan een van de vierkante houten tafeltjes, op de lange bank op barkruk-hoogte langs een van de muren, aan de bar of lekker wegzakken in de lounge-hoek achter in de zaak. We kiezen voor de hoge bank en hebben daardoor een goed overzicht over de lange zaak met de open keuken achterin. Het ziet er heel gezellig uit. Kaarsjes op tafel en bloemen in vaasjes. Schilderijen aan de lichte muren. Er klinkt een lekker muziekje en de verlichting is sfeervol.

Boca's inrichting

Een rustige, sfeervolle inrichting

Boca's loungehoek

Boca’s lounge-hoekje

Boca's bar en keuken

Boca’s bar en open keuken

Groot assortiment boca’s

We krijgen direct een karaf water op tafel, een heel goede service. Terwijl we de kaart bestuderen vertelt onze gastheer Jeroen dat Boca’s de eerste Rotterdamse vestiging is van het in Amsterdam gevestigde horecabedrijf Boca’s. Daar zijn inmiddels al twee goed bezochte vestigingen. Hij legt het ‘concept’ uit. Overdag staat er een uitgebreide selectie aan kleine broodjes (Boca’s) op de menukaart. Op dit tijdstip van de avond echter kunnen we onder andere kiezen uit vlees-, vis-, kaas- en vega-plateaus in de maten klein, middel en groot en overheerlijke gerechtjes van het formaat ’tussengerecht’ onder de noemer ‘Borrelhappen‘. Wij gaan voor enkele van die laatste en die bevallen meer dan uitstekend!

Boca's happen

Van boven naar beneden: ‘Steak tartaar met kwarteleitje’, ‘Hamburger met foie gras en truffelmayonaise’, ‘Lobster roll’ en linksonder een extraatje van de chef: een goddelijke home-made pannacotta.

En dan… de wijnen bij Boca’s

We zijn natuurlijk heel benieuwd naar die ‘F…king‘ lekkere wijnen. De wijnkaart heeft twee kanten, letterlijk en figuurlijk. Aan de ene kant Boca’s KLASSIEKERS voor hen ‘die op safe spelen’. Hier zien we een zevental wijnen van bekende druivensoorten als sauvignon blanc, chardonnay en malbec. Op de andere zijde prijken Boca’s ONTDEKKINGEN, wijnen van minder bekende druifjes zoals rousanne en wijnen van inheemse Portugese druiven. Daarnaast is er altijd een ‘wisselende wijn‘ in huis buiten de kaart om. Na een glas Rousanne uit de ‘ontdekkingenkant’, waar we zeer tevreden over zijn, kiezen we voor de ‘klassieke’ Malbec. Ook een fijne wijn.

Boca’s Terras

Als we opstappen vertelt Jeroen nog snel dat binnenkort het terras wordt uitgebreid. Enkele parkeerplekken worden daarvoor opgeofferd. Dat vinden wij geenszins een probleem. Sterker nog: we zijn blij met deze Boca’s in Rotterdam! 

LINKS:
Ga hier naar de website van Boca’s
Meer hotspots in Rotterdam? Klik hier!

🍇🍷🍴Geen enkel culinair nieuwtje missen?
Schrijf je dan hier ✏in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!