Een BLOODY MARY met pit! De bekende ‘hangover’-cocktail Bloody Mary dankt haar naam aan de kleur (rood), maar is vermoedelijk vernoemd naar de zestiende eeuwse koningin Maria I van Engeland. Zij kreeg de bijnaam Bloody Mary vanwege de zware vervolging van protestanten.

Bloody Mary met Tequila Reposado! 

Als de vijf in de klok is… cocktail-time! Gastblogger en cocktailspecialist Ingrid Larmoyeur maakte deze. Doe je mee? Cocktail-time op Anne-Wies.nl! Ingrid verving de wodka uit de klassieke Bloody Mary door tequila reposado. Die heeft een korte houtlagering gehad en geeft daardoor meer karakter, pit en smaak aan de cocktail. Dat zal Maria bevallen. En voor wat extra Zuid-Amerikaanse vurigheid voegde zij ook wat gerookte paprika toe.

Ingrediënten voor de Bloody Mary:

  • 30ml tequila teposado (of 1 deel)
  • 60ml tomatensap (2 delen)
  • Een scheutje Tabasco
  • Een scheutje Worcestershire Sauce
  • Een snufje versgemalen peper
  • Een snufje gerookte paprika
  • Een partje limoen
  • Een paar blaadjes basilicum
  • Optioneel: een stengel bleekselderij

Bloody Mary, de bereiding:

  • Shake de tequila en de tomatensap met ijs.
  • Giet in een old-fashionedglas met ijsblokjes.
  • Doe er een scheutje tabasco en Worcestershire Sauce bij.
  • Roer even om.
  • Knijp er een partje limoen boven uit en gooi die erin.
  • Garneer met een snufje gerookt paprikapoeder en een paar blaadjes basilicum. Als je dat authentieker vindt, mag het ook met een stengel bleekselderij erbij.

Bloody Mary Vinissima  tequila cocktail

ENJOY this special
Bloody Mary Cocktail!

Meer over en van Ingrid: klik op Vinissima!

🍇🍷🍴Geen enkel culinair nieuwtje missen? Schrijf je dan hier in ✏ voor onze wekelijkse nieuwsbrief!