Tegen eerdere verwachtingen in zal de Fashion Week in de meeste steden in september/oktober doorgaan. Virtueel, of misschien zelfs mét fysieke catwalk shows. Om dat te vieren heeft het wijnhuis Pfaffenheim iets leuks verzonnen: de ‘Black Tie’ wijn, een ‘ode aan de mode’ vanuit de wijnwereld.

De nieuwe wijn van wijnhuis Pfaffenheim uit de Alsace heeft de uitstraling van een ideale ‘liquid’ begeleider van het mode-event. ‘Black Tie by Pfaff’ is stijlvol qua uiterlijk én qua smaak. De fles is namelijk ‘gehuld’ in zwarte smoking, afgewerkt met parelmoer glans en gouden accenten. En de smaak…? 

“De Black Tie by Pfaff is een redelijk volle wijn met het steenfruit van de pinot gris en ver weg iets van goût de pétrol van de riesling. Goede zuren, mooie lengte. Was heerlijk bij de verse rijpe vijg en een klein stukje Saint Agur, een milde Franse blauwschimmelkaas” – Annita ’t Hoen*, die de wijn samen met Takuhi Cekem (De Kaashoeve in Rotterdam) proefde.

Annita en Takuhi Black Tie wijn

Registervinoloog Annita ’t Hoen (r) en Kaaskoningin Takuhi Cekem (l) 

Spicy combi

De inhoud van de fles sluit geheel aan op de dresscode. De ‘Black Tie by Pfaff’ is een zogeheten ‘Gentil’; een blend uit de Alsace van hoge kwaliteit die in dit geval bestaat uit de druivenrassen Riesling en Pinot Gris. De Black Tie wijn is naast modebewust ook nog eens breed gastronomisch inzetbaar. Met zijn aromatische en kruidige karakter gaat deze wijn niet alleen goed met de Saint Agur, maar met name ook samen met spicy gerechten.

Santé!


Verkoopinformatie:

‘Black Tie by Pfaff’ is te koop voor €11,95 in een van de 19 winkels of webshop van Henri Bloem.

 

Meer weten over Alsace Wijnen? Bekijk hier de website!

Bron: persbericht

*Spijs-drank specialist Annita t’ Hoen is Registervinoloog® en Liquorist. Zij werkte met veel plezier in wijnhandel en horeca en is nu met veel enthousiasme werkzaam bij De Kaashoeve in  Rotterdam, waar zij haar wijn-spijs kennis volop kan gebruiken. Lees hier de artikelen van Annita.

 

🍇🍷🍴Geen enkel culinair nieuwtje missen? Schrijf je dan hier in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

https://www.facebook.com/pg/alsacewijnen/
http://www.alsacewijnen.nl/
Email