Vanmiddag werd tijdens het Villa’s Culinair Wijntheater bekend gemaakt wie de Wijnvrouw van het Jaar 2019 is. De spanning liep hoog op tot jurylid Heleen Boom de winnaar bekend maakte: Birthe van Meegeren mag zich het komende jaar Wijnvrouw van het Jaar noemen! 

Wijnvrouw van het Jaar

De laatste jaren zien we steeds meer krachtige, energieke en gedreven vrouwen die zich op een bijzondere manier inzetten in de wijnwereld.

“Zij is iemand die met haar werk, passie, kennis of creaties de wijnwereld nog mooier heeft gemaakt”

Volgens Barbara Verbeek is het daarom de hoogste tijd om deze wijnvrouwen in de schijnwerpers te zetten. Elk kwartaal werd een nieuwe wijnvrouw van het seizoen gekozen, waarvan Birthe van Meegeren de eerste genomineerde was. De tweede nominatie was voor Française Michèle Lainé, de derde voor Monique Breuer en de vierde voor Esmee Langreis. Na een jaar, wanneer alle genomineerden een podium hebben gekregen, werd vandaag tijdens Villa’s Culinair Wijntheater 2019 bekend gemaakt wie van de vier gekozen vrouwen zich ‘Wijnvrouw van het jaar’ mag noemen.

Kijk hier naar een kort filmpje van de bekendmaking van de winnaar Wijnvrouw van het Jaar (met dank aan Janna Meppelink*)⤵︎⤵︎⤵︎

Meer over de verkiezing Wijnvrouw van het Jaar op Anne-Wies.NL vind je hier.
De Wijnvrouw van het jaar award is een nieuw initiatief van het Wijntheater en PR bureau MissPublicity.
*P.s.: ken je het laatste initiatief van Janna Meppelink al? Check >>> Nacht van de Wijn
🍇🍷🍴Geen enkel culinair nieuwtje missen? Schrijf je dan hier in✏️voor onze wekelijkse nieuwsbrief!