Birthe van Meegeren (Weinakademiker en DipWSET) is 2 juli jl. geaccrediteerd tot Bordeaux Wine Educator voor Nederland. Birthe heeft hiervoor een intensieve opleiding gevolgd aan de l’Ecole du Vin de Bordeaux.

Ze daardoor, net zoals de andere twee Bordeaux Wine Educators, Edwin Raben en Fransbert Schermer, op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en trends in het wijngebied Bordeaux en in staat om haar kennis op enthousiaste wijze over te brengen op professionals (sommeliers, chefs, slijters, winkelmedewerkers) en andere wijnliefhebbers. Ze beschikt over verschillende soorten lesmateriaal voor elke doelgroep.

Birthe van Meegeren: derde geaccrediteerde opleider van l’Ecole du Vin de Bordeaux in Nederland

L’Ecole du Vin de Bordeaux

In 1989 richtte de Conseil Interprofessionnel des Vins de Bordeaux (CIVB), de brancheorganisatie voor alle Bordeaux appellations, een eigen wijnschool op in het centrum van de stad Bordeaux om zowel wijnprofessionals als wijnliefhebbers te informeren over alle ins en outs van het grootste wijngebied van Frankrijk. De docenten van l’Ecole du Vin in Bordeaux zijn mensen uit het wijngebied, oenologen en producenten.  In 2006 breidde l’Ecole du Vin de Bordeaux uit naar het buitenland en bijna dertig jaar na de oprichting heeft l’Ecole du vin de Bordeaux 250 geaccrediteerde Bordeaux Wine Educators opgeleid die op hun beurt jaarlijks 80.000 personen in twintig landen opleiden. Ook zijn er inmiddels 31 aangesloten “partnerscholen” over de hele wereld.

OenoBordeaux

Sinds maart 2017 heeft l’Ecole du Vin de Bordeaux een OenoBordeaux ontwikkeld: een gratis en internationale (in 5 talen) applicatie waarmee wijnprofessionnals hun expertise kunnen verbeteren. Met OenoBordeaux is kennis over het wijngebied maar ook over Bordeaux wijn-spijscombinaties of “hoe organiseer je een Bordeaux wijnmarkt” nooit zo dichtbij geweest. Daarnaast vindt men er het laatste nieuws over het wijngebied, innovaties, trends etc.

Bron: persbericht Business France

🍇🍷🍴Geen enkel culinair nieuwtje missen? Schrijf je dan hier in ✏ voor onze wekelijkse nieuwsbrief!