Bijna Pasen! Dat betekent eieren: van chocolade of echte. En natuurlijk alles met eieren erbij en erdoor. Zoals ADVOCAAT! Daar kun je veel kanten mee uit. Enne… je maakt het natuurlijk lekker zelf met dit recept van Carin Leenders de Vries! 

Advocaat, een veelzijdige drank

Advocaat ken je misschien wel. Van het ‘advocaatje-met-slagroom’ waarvan je oma op zondagmiddag genoot. Of het drankje dat in bejaardenhuizen steevast bij een feestje wordt geschonken. Dat klinkt als een heel oubollig drankje, maar weet je dat je er veel meer mee kunt doen? Je maakt er de lekkerste toetjes  mee of doe als CaatKookt*: giet een flinke slok gewoon over een bolletje vanille ijs. Enne… heb je er deze cocktail  al mee gemaakt? Genieten met een grote G!

Zelf advocaat maken

Het lekkerst is advocaat natuurlijk als je het zelf maakt. Dit recept voor 1 liter advocaat van Carin Leenders de Vries is absoluut de moeite waard!

Advocaat, wat je nodig hebt:

  • 1 vanille stokje
  • 15 eieren
  • 400 g fijne tafelsuiker
  • 3 dl brandewijn (slijter)

Advocaat, wat je gaat doen:

  • Snijd het vanillestokje in de lengte door en schraap het merg uit het vanille stokje boven een grote roestvrij stalen schaal/kom met bij voorkeur ronde bodem. Zodat je een ‘bain marie’ kunt maken boven een pan met kokend water.
  • Splits 10 eieren, doe de eidooiers samen met de overige 5 hele eieren in de rvs schaal bij het vanillemerg. Doe daar ook de suiker en brandewijn bij.
  • Breng in een grote pan een flinke laag water tegen de kook aan. Zet de rvs schaal erop, de bodem mag het kokende water niet raken.
  • Klop het geheel los met een garde of handmixer (let op met spatten) en blijf vervolgens “au bain marie“ kloppen tot de advocaat gaar wordt en ‘vla’ dikte bereikt.
  • Zet het vuur uit en klop de advocaat vervolgens onder af en toe roeren koud.
  • Serveer de advocaat met slagroomijs als dessert, ‘ouderwets’ als drankje met een flinke toef stijfgeslagen slagroom of in deze cocktail.

Zelfgemaakte advocaat:
Geniet ervan!

🍇🥂Geen enkel culinair nieuwtje missen🍷🍴?
Schrijf je dan hier in
voor onze wekelijkse nieuwsbrief en/of
volg Anne-Wies op
InstagramLinkedIn of Facebook

*Recept en foto: Carin Leenders de Vries – CaatKookt

#pasen