Chef Joris Bijdendijk en Brandt & Levie worstmakers lanceren SNERT: eindelijk écht smaakvolle soep uit blik. SNERT is geboren uit liefde voor dé Nederlandse klassieker en wil blikvoer opnieuw op de kaart zetten. Daarnaast gaat voor elk SNERT-pakket dat straks verkocht wordt één blik soep naar Voedselbank Amsterdam.

Het SNERT-pakket wordt vanaf vrijdag 13 november exclusief bezorgd door maaltijdbezorger Deliveroo en is exclusief verkrijgbaar in alle STACH-shops.

Icoon van de Nederlandse keuken

Samuel Levie: “2020 kunnen we best een snert-jaar noemen, daarom lanceren we SNERT geheel in stijl op vrijdag de 13e. Zo krijgt het jaar toch nog een positieve draai.” Het begon allemaal toen Levie en Bijdendijk een blik erwtensoep uit de supermarkt proefden. Het blik was niet alleen spotgoedkoop, maar ook flink zuur, korrelig van structuur en vol met e-nummers. Het is een zonde dat het icoon van de Nederlandse keuken er zo bij ligt. Inblikken is een fantastische methode en erwtensoep is er uitermate geschikt voor. Het zou dus niet moeilijk moeten zijn om die twee eervol samen te brengen.

Blik, een magische uitvinding

Ze ontwikkelden een recept dat op grote schaal te produceren is en ook echt lekker smaakt! Het is een soep met uiteraard spliterwten, veel blad- en knolselderij, wortel, pastinaak en natuurlijk de rookworst van Brandt & Levie, die op zichzelf al een smaakmaker is. Joris Bijdendijk: “Eten uit blik is een magische uitvinding, dat mogen we ons weer wat meer gaan beseffen. Het begint met goede ingrediënten. Wij gaan de wereld van blik komende jaren een flinke poetsbeurt geven!”

SNERT-bar

Op vrijdag 13 november lanceren Bijdendijk en Brandt & Levie de soep vanuit Nederlands eerste SNERT-bar, aan Overtoom 112 in Amsterdam. Bij de SNERT-bar kunnen liefhebbers van erwtensoep een warme kom soep afhalen, een blik SNERT kopen of een heel SNERT-pakket aanschaffen. In samenwerking met Deliveroo en STACH wordt voor elk verkocht SNERT-pakket 1 blik soep aan Voedselbank Amsterdam gedoneerd. Zij hebben dat op dit moment hard nodig.

Waar koop je de SNERT

Vanaf vrijdag 13 november zijn de SNERT- pakketten niet alleen te koop in de STACH-shops (en exclusief via Deliveroo te bestellen voor bezorging door heel Amsterdam) maar ook bij verschillende speciaalzaken in andere delen van Nederland. In Den Haag bijvoorbeeld bij Gransjean Wijnen en Delicatessen in de Bankastraat.

Bron: persbericht

🍇🍷🍴Geen enkel culinair nieuwtje missen? Schrijf je dan hier in ✏️ voor onze wekelijkse nieuwsbrief!