Tijdens de Algemene Ledenvergadering op zondag 17 maart jl. heeft Cees van Casteren MW het voorzitterschap van de Verenigde Vinologen Nederland overgedragen aan Joep Speet MV.

Na 12 jaar was de maximale termijn bereikt en is Joep Speet, Magister Vini, Senior Buyer bij Pallas Wines en Source Manager bij Delta Wines, bereid gevonden het voorzitterschap op zich te nemen wat door de aanwezigen werd omarmd.

Master of Wine Cees van Casteren werd met algemene stemmen benoemd tot Erelid van de bloeiende vereniging, die zo’n 600 leden telt.

“Cees van Casteren MW is terecht uitgeroepen tot erelid en ik ben trots dat ik een bijdrage aan deze mooie vereniging mag leveren.” – Joep Speet MV via LinkedIn

“Cees van Casteren, ontzettend bedankt voor alle jaren voorzitterschap. Je hebt vele vinologen in wording geënthousiasmeerd om lid te worden van onze fantastische vereniging en vele vele andere activiteiten voor de VVN gerealiseerd. CHAPEAU!” – VVN lid Michael Kardienaal via Facebook

Naast Cees van Casteren traden ook Yvonne Zohar, Weinakademiker – DipWSET  (reiscommissie) en Jaap Turkesteen, accountant, (activiteitencommissie) af. Yvonne is opgevolgd door Caroline Cocheret de la Morinière en Jaap Turkesteen door Marcellus van der Drift. Caroline is wijndocent, Magister Vini in opleiding en gastschrijver op deze website. Marcellus is, naast Register Vinoloog, eigenaar van een evenementen bureau.

VVN logo

Over de Verenigde Vinologen Nederland

De Verenigde Viologen Nederlannd is een netwerk van ongeveer 600 vinologen die zijn afgestudeerd aan de Wijnacademie. De leden zijn wijnprofessionals en wijnliefhebbers. Sinds de oprichting in 1974 biedt de vereniging haar leden een platform voor verdieping, netwerkmogelijkheid en, niet te vergeten, gezelligheid. De vereniging organiseert jaarlijs scholingsactiviteiten, wijnreizen, proeverijen en de wedstrijd ‘Vinoloog van het Jaar’, tegenwoordig Lafite Laureaat genaamd. Ben je Vinoloog maar nog geen lid? Meld je dan nu aan, je bent van harte welkom!

Bron: persbericht

🍇🥂Geen enkel culinair nieuwtje missen🍷🍴?
Schrijf je dan hier in
voor onze wekelijkse nieuwsbrief en/of
volg Anne-Wies op
InstagramLinkedIn of  Facebook