Jammer dat ik deze ‘BE DUTCH, Be Orange’, pas na Koningsdag proef, maar morgen is het Bevrijdingsdag! En er komen vast nog wel wat N.K’s, E.K.’s en W.K’s aan. En Prinsjesdag. En daar tussendoor genoeg zonnige dagen om van dit drankje te genieten.

‘BE DUTCH’, enige aarzeling

Op de Culiperslunch had ik de promo voor dit oranje drankje gezien, maar het sprak me eerlijk gezegd niet zo aan. Had geen zin het te proeven met de gedachte: “Wéér zo’n kant-en-klaar-Hugo-spritz-achtig drankje”. Ik maak dat liever zelf. De fles uit de goodybag had ik in een hoekje op het aanrecht gezet om ‘ooit’ eens uit te proberen. Maar toen er ook nog via de importeur een fles op de deurmat belandde heb ik die toch maar koud gelegd.

Be Dutch Be Orange FB

‘BE DUTCH, Be Orange’, een trendy drankje

Met deze mousserende wijn worden enkele belangrijke trends in de wijnconsumptie van Nederland gevolgd. Tijdens Tastin’France 2017 zijn die gepresenteerd. Meer over die trends lees je hier. Voor wat betreft de ‘BE DUTCH, Be Orange’ voldoet dit drankje aan de volgende trends:

  • Er is behoefte aan innovatie: moderne etiketten, fancy packaging, blauwe wijn, snoepjes van wijn.
  • Er worden meer mousserende wijnen verkocht en er is meer aandacht voor ‘bubbles and bites’, evenals voor rosé en rode bubbels en door de verlaging van de accijns  op mousserende wijnen wordt verwacht dat die trend gaat doorzetten.
  • Frisse en fruitrijke wijnen worden verkozen boven zware tanninerijke.
  • De schroefdop is inmiddels volledige geaccepteerd (gemak)

Orange Secco: De proef op de som

Op deze zonnige zaterdagmiddag trekken we de stoute schoenen aan en de fles open. Ik moet zeggen… hij valt me 100% mee! Deze gearomatiseerde mousserende wijn is fris in de neus met sinaasappelgeste en iets limoen. De mousse is niet heel krachtig, maar maakt de ‘orange secco’ wel fris en opwekkend. Ook in de mond sinaasappel naast ander fruit zoals perzik. Hij heeft een ’tikkie zoet’, maar ook frisse zuren, waardoor dat voor mij niet hinderlijk is. Zijn lage alcoholgehalte (8,5%) en opwekkende mousse maken het een lekker dorstlessend zomers drankje.

Be Dutch glas

‘BE DUTCH Be Orange’: serveertips 

Je kunt deze ‘BE DUTCH Be Orange’. Op verschillende manieren serveren. Heel mooi is hij als je hem in een groot wijnglas schenkt en versiert met een takje munt of rozemarijn en een schijfje sinaasappel. Maar ‘on the rocks’ in een stoer whiskyglas of juist heel chique uit een champagnecoupe (met een sinaasappelschil-krul) kan natuurlijk ook!

LINKS:
Website ‘BE DUTCH, Be Orange’: klik hier

‘BE DUTCH Be Orange’ is verkrijgbaar op vele terrassen en bij de supermarkten van Boni, Plus, Coop, Spar, Mitra, Dirck III en DeliXL voor de adviesprijs van € 4,99.