Door de noodzakelijk lockdown zijn ook alle BBQ-wedstrijden voorlopig afgelast. Begrijpelijk maar niet leuk. Zeker niet, omdat ook de geplande BBQ-wedstrijd die in juni zou plaatsvinden voor financiële hulp aan Support Casper, de organisatie die zich inzet voor onderzoek naar alvleesklierkanker, geen doorgang kan vinden. 

Grootste live-stream BBQ ooit

Om toch wat leuks met elkaar te doen én daarbij Support Casper te steunen heeft de organisatie het volgende bedacht: een live-stream BBQ! Deze grootste live-stream BBQ ooit gehouden gaat plaatsvinden op zondag 7 juni. Het is de bedoeling dat tientallen teams deze dag gaan BBQ’en in hun eigen omgeving. Via een live-verbinding wordt contact gelegd met alle teams en wordt er live gestreden voor de winst van de eerste BBQ livestream wedstrijd.

De BBQ-livestream zal via een online evenement op de facebook van Gastropedia gestreamd worden zodat deze voor iedereen te volgen is.

Iedereen kan meedoen

Elke team dat zich aanmeldt kan meedoen en ontvangt opdrachten om 3 gerechten te maken. De hoofdingrediënten zijn voor iedereen hetzelfde, qua sauzen en garnituren is iedereen vrij om dit zelf in te vullen. De jury kan meekijken op de livestream van het team en de teams kunnen hun BBQ-talenten laten zien. En wie weet komen er rondreizende correspondenten langs om te kijken en opnames te maken.

Donaties van fans voor Support Casper

Het team dat als beste wordt beoordeeld door de jury is de winnaar van de eerste editie van het BBQ-live stream spektakel. Daarnaast wil de organisatie meer doen: ze koppelen dit evenement aan een goed doel! Alle teams zetten zich in voor het wetenschappelijk onderzoek naar een behandelmethode tegen alvleesklierkanker dat door Prof. dr. Casper van Eijck geleid wordt. Volgers en fans van de teams kunnen, door een sms te sturen naar nummer 4333 met de vermelding ‘CASPER’, eenmalig € 3,- doneren. Tijdens de uitzending wordt hier zoveel mogelijk aandacht aan besteed.

Wat doet Support Casper?

Support Casper is de campagne van Stichting Overleven met Alvleesklierkanker (OAK) en financiert wetenschappelijk onderzoek naar de ontwikkeling van innovatieve behandelmethoden van alvleesklierkanker, door gebruik te maken van verschillende oncolytische virussen in combinatie met immunotherapie; Daarnaast zorgt de stichting voor een grotere bewustwording voor deze ernstige vorm van kanker door mensen te informeren en publieksactiviteiten te organiseren.

Jaarlijks krijgen bijna 3.000 Nederlanders de diagnose alvleesklierkanker te horen. Alvleesklierkanker is de op één na dodelijkste soort kanker. 93% van de gediagnosticeerde patiënten sterft binnen een half jaar. Iedere dag overlijden er 8 mensen.

Prof. dr. Casper van Eijck is het gezicht van de campagne van Support Casper. Hij is oncologisch chirurg aan het Erasmus MC, gespecialiseerd in alvleesklierkanker. Daarnaast is hij clubarts van Feyenoord.  Met het geld dat wordt opgehaald door Support Casper heeft Prof. dr. Casper van Eijck (Erasmus MC) een multidisciplinair team samengesteld, het OVIT-consortium (oncolytische viro- immunotherapie), bestaande uit artsen en wetenschappers van diverse academische centra. Zij doen baanbrekend klinisch wetenschappelijk onderzoek naar de mogelijkheden van viro- immunotherapie.

“Kortom: Aan het einde van de middag winnen we allemaal, We hebben een leuke middag, we doen iets aparts, ervaren wedstrijdspanning en halen geld voor een goed doel. Dan winnen we toch allemaal? Wij hopen dat je ons wil ondersteunen op deze bijzondere dag”.

Aanmelden voor deelname doe je via supportcasper@200fahrenheit.nl. Je ontvangt daarna meer technische informatie over de streaming van het event en informatie over de gerechten. En houd de website van de organiserende partij, www.www.gastropedia.nl in de gaten voor meer informatie en het programma.

🍇🍷🍴Geen enkel culinair nieuwtje missen? Schrijf je dan hier in ✏️ voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Bron: persbericht