In MECC Maastricht vindt van maandag 7 t/m woensdag 9 oktober 2019 de horecavakbeurs BBB Maastricht inclusief de Folie Culinaire weer plaats. Ruim 400 exposanten, invloedrijke (inter)nationale top-chefs en volop boeiende presentaties, workshops en masterclasses. Enkele highlights…

“Deze editie vieren wij ons 65-jarig jubileum en laten we zien waarom wij het horeca hart van horeca professionals nog steeds sneller laten kloppen. We zijn de oudste horecabeurs in Nederland, maar blijven innoveren. Dat is het geheim van BBB Maastricht.”

Sterrenchefs bij Folie Culinaire

Folie Culinaire is een vast onderdeel van horecavakbeurs BBB Maastricht. Ieder jaar wordt er een indrukwekkende line-up van nationale en internationale sterrenchefs gepresenteerd. Daarnaast biedt het evenement een spetterend programma met masterclasses, kookwedstrijden, wijn-spijs-proeverijen, exclusieve producten en de nieuwste trends in de gastronomie. Een absolute must voor de horeca professional uit het hogere segment. Dit jaar heeft Folie Culinaire weer een aantal grote namen toegevoegd aan de line-up van sterrenchefs die komen koken. Na Lucas Felzine*, Santiago Torrijos*, Karen Torosyan* en Soenil Bahadoer** hebben ook Jo Grootaerts*, Mart Scherp, Alain Alders* en André Tienelt* hun deelname bevestigd. In de inmiddels befaamde keuken geven internationale sterrenchefs leerzame masterclasses voor horecavakgenoten uit het hogere, exclusieve segment.

Folie Culinaire logo

Brood, kaas, wijn en kokskleding

Na een zeer geslaagde samenwerking op Gastvrij Rotterdam gaan Desemenzo, Bourgondisch Lifestyle, Anfors Imperial en Le Nouveau samen verder op de gekozen weg! Op Folie Culinaire zijn zij weer samen aanwezig met elk hun specialiteit: brood, kaas, wijn en kokskleding, maar met een bijzondere gemene deler. “Bij ons allen draait het om bevlogenheid van de mensen, kwaliteit van de producten en het continu zoeken naar het beste voor de relatie.” Zij ontmoeten je graag op stand FC.600!

anfors en co. Richard Beukelaar Photography Folie Culinaire BBB Maastricht

Foto: Richard Beukelaar Photography

Onthulling tweede Wijnvrouw van het Jaar 2020

Dinsdagmiddag  8 oktober om 15.00 uur wordt in het Wijntheater de tweede nominatie van de Wijnvrouw van het Jaar 2020 bekend gemaakt. De Wijnvrouw van het Jaar award is een nieuw initiatief van het Wijntheater en PR bureau MissPublicity. Wijnvrouw van het Jaar is iemand die met haar werk, passie, kennis of creaties de wijnwereld nog mooier heeft gemaakt.Wie is er, na Tjitkse Brouwer, nog meer in de race?

Wijnvrouw van het Jaar BBB Maastricht Folie Culinaire

Finale NK oestersteken

Eveneens in het Wijntheater vindt op dinsdag 8 oktober om 16.00 uur de finale plaats van het NK oesterteken. Dit jaar voor de 25ste keer! Op deze bijzondere middag zullen 12 finalisten ut heel Nederland bij elkaar komen om te strijden om de 1ste plaats. De deelnemers moeten 30 platte Zeeuwse oesters in een zo snel mogelijke tijd openen. Maar dat is niet het enige! Bonuspunten kun je krijgen voor opmaak en vakkundigheid van het openen maar ook strafpunten voor gruis, beschadiging en cut-meat. Er is weer een zeer vakkundige en bijzondere jury aanwezig: Felix Wilbrink, culinair journalist van de Telegraaf, Wil van Merkenstein van Schmidt Zeevis en de bekende Rotterdams kok Herman den Blijker.

NK oestersteken op BBB

Wijnexperts Lars Daniëls en Birthe van Meegeren 

De komst van Lars Daniëls en Birthe van Meegeren naar Folie Culinaire betekent kennisoverdracht van wijnen en bijzondere smaken op het hoogste niveau.

Lars Daniels

Magister Vini Lars Daniëls (redacteur wijnmagazine Perswijn) is gastheer in de Wine Tasting Area. Hij geeft dagelijks presentaties en wijnproeverijen met als primeur op de Nederlandse markt: een prijswinnend Jordaans wijnhuis. “Goede wijn is niet alleen mateloos lekker, maar ook oneindig fascinerend. Er is niets zo leuk als het overbrengen van die fascinatie en mijn enthousiasme voor wijn. Ik geef op Folie Culinaire, het exclusieve onderdeel van BBB Maastricht, o.a. sessies over wijnaroma’s, de smaak van de plek en natuurlijkheid van wijn”, aldus Lars Daniëls.
Birthe van Meegeren. Foto: website Birthe van MeegerenBirthe van Meegeren is Weinakademiker, Bordeaux Wine Educator en Wijnvrouw van het jaar 2019. Zij verzorgt bijpassende wijnen in het Gault&Millau Theater, waar afwisselend (tegen betaling) een drie-gangen lunch geserveerd wordt, bereid door Limburgse sterrenchefs  waaronder Robin van de Bunt (De Leuf), Servais Tielman (Beluga loves you), Gilbert von Berg (Château Neercanne), Edwin Soumang (Restaurant ONE), Hans Kinkarts (Restaurant Atelier) en Jan Marees (Restaurant Marrees). “Het Gault&Millau Theater biedt Folie Culinaire bezoekers een geweldige kans om gerechten van top chefs te proeven en tegelijkertijd meer te weten te komen over de beste wijn- en spijscombinaties. Aan de hand van vijf eenvoudige stappen licht ik de basisprincipes van het combineren van wijnen met gerechten toe”, vertelt Birthe van Meegeren.

BBB MAASTRICHT en Folie Culinaire

BBB MAASTRICHT | More Horeca Success. BBB Maastricht gaat voor ‘More Horeca Success’ voor horecaondernemingen– en toeleveranciers en zet zich in om het succes van horecaondernemers te vergroten. BBB biedt een platform waar vakgenoten elkaar ontmoeten, van elkaar kunnen leren en zaken kunnen doen. Folie Culinaire is het exclusieve onderdeel van de horecavakbeurs.

Dit jaar bestaat BBB Maastricht 65 jaar en zal plaatsvinden op 7, 8 & 9 oktober 2019 in MECC Maastricht. Info, reserveren voor workshops, masterclasses en meer: www.bbbmaastricht.nl

🍇🍷🍴Geen enkel culinair nieuwtje missen? Schrijf je dan hier in✏️voor onze wekelijkse nieuwsbrief!