Donderdag 26 april was Titia Boxma* voor Anne-Wies.NL te gast in de Amsterdamse vestiging van MaMa Kelly aan de buitenzijde van het oude Amsterdamse Stadion voor een uitgebreide lunch met wijnen én wijnmaakster Jennifer Wall van Barefoot Wine uit Californië.

The Closet, geheime bar 

De medewerkers van het Rotterdamse PR bureau MissPublicity ontvingen de gasten in de Roze bar met een welkomstcocktail met White Zinfandel en de spreuk “Pink isn’t just a colour, it’s an attitude” is hierbij goed gekozen. Een echte locatie voor dames/meisjes…… Maar er waren ook enkele heren bij aanwezig.
Voor de lunch en presentatie van wijnmaakster Jen Wall schoven we aan aan een tafel in The Closet, ontworpen door Rein Rambaldo met overal panterprints en gouden accenten. Leuk detail is het feit dat The Closet een zogenaamde geheime bar is, geïnspireerd op de ‘fluisterbars’ die in Amerika zijn ontstaan tijden de Amerikaanse drooglegging in de jaren twintig. Bij The Closet Amsterdam schijn je alleen binnen te komen met een wachtwoord en op reservering! Wat een eer om hier te kunnen lunchen. 

mama_kelly_amsterdam_ Barefoot Wine

MaMa Kelly Amsterdam. De roze bar (foto: René van Dongen)

mama kelly amsterdam dining Barefoot Wine

MaMa Kelly Amsterdam. Dining (foto: René van Dongen)

Barefoot Wine de lange tafel voor lunch

Barefoot Wine, bedoeld om lekker gevonden te worden

Barefoot Wine bestaat al sinds 1965 en is onderdeel van de grote Gallo familie. Te koop bij alle supermarkten in Nederland behalve de AH en de Lidl. De naam verwijst naar het persen van de wijnen met blote voeten. Barefoot Wine is een groot succes en Jen Wal, die sinds 1995 bij het bedrijf werkzaam is, benadrukt de bijzondere marketingstrategie. Geen billboards voor de wijnen maar sponsoring van non-profit events met de wijnen. Zo word je het populairste wijnmerk ter wereld en groei je in bijna 25 jaar van 4 naar een collectie van 30 wijnen, elk met hun eigen kleurrijke, voetafdruk label. Daarnaast is de wijnmaakster van Barefoot Wine ervan overtuigd dat wijn nooit te serieus moet zijn. Wijn is bedoeld om lekker gevonden te worden, fruit gedreven, elk jaar hetzelfde en goed te combineren met spijs. Dit heeft ertoe geleid dat Barefoot Pinot Grigio ter wereld de meest geconsumeerde Pinot Grigio is. Vooral Engeland en Canada zijn grootverbruikers.

Barefoot Wine Jennifer Wall wijnmaakster

Barefoot Wine wijnmaakster Jennifer Wall

Barefoot Wine, 2 keer wit

We starten de Barefoot Wine lunch met een salade van barbecuekip, knapperige sla en rode grapefruit. Gecombineerd met de befaamde Pinot Grigio en een, voor Amerikaanse begrippen, licht houtgerijpte Chardonnay. De Pinot Grigio heeft een licht zoetje en 7 gram restsuiker. De Chardonnay gaat het beste met de rokerige tonen van het gerecht.

Barefoot Wine: Brand Wine                   

Bij de getrancheerde Flat iron Steak met chimichurru en voor de vegetariërs truffelrisotto die er erg lekker uitzag en waar mijn buurvrouw Sharon van Lokhorst (Winelife) mij een portie van liet proeven, werden begeleid door een houtgerijpte Merlot en een Malbec. De Barefoot Wine malbec is nog een relatief nieuwe druif in het assortiment.  In beide wijnen mag men volgens de Amerikaanse wijnwet 25 % andere druiven blenden en dit gebeurt ook om elk jaar hetzelfde product qua smaak op de markt te brengen. In dit geval petite syrah, een natuurlijke kruising tussen syrah en peloursin. Zachte, volle wijnen met rijpe tonen van zwart, doorstoofd fruit en chocolade en fluweelzachte tannines

Barefoot Wine, twee keer rosé

Twee Roses werden geschonken naast een goddelijke cheesecake met aarbeiensaus. Een Pink Pinot Grigio en White Zinfandel met een kleine tinteling en aangevuld met een hybride druif symphony (een kruising tussen grenache gris en muscat d’Alexandrië) voor een lichte florale toets. De laatste was vanwege de duidelijke zoetheid en heftige aroma’s van aardbeien de beste combinatie.

Barefoot Wine dessert

De Barefoot Wine Goodie Bag

Voordat we weer naar huis afreisden, werden we nog verrast met een ruim gevulde Goodie Bag. Nee, goede promotie hoef je de Barefooters niet te leren!
Om af te sluiten met de Cre-Toes van Barefoot: “Have fun, don’t stop believing, Express Gratitude, Love Locally and be Inclusive”.

Barefoot Wines Goodie Bag

 

*Dit artikel is geschreven door Titia BoxmaTitia is vinoloog, wijndocent en dol op wijn/spijs én bier! Met haar bedrijf Key to Wine verzorgt ze wijncursussen, proeverijen en workshops in Leiden of op locatie. Meer weten?  Kijk op haar website www.keytowine.nl

LINKS:

🍇🍷🍴Geen enkel culinair nieuwtje missen? Schrijf je dan hier in ✏voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Meer over Barefoot Wine op deze website lees je hier.

#titia