-flessenpost- December is traditioneel de maand van de mousserende wijnen. Onder de naam “Sparkling Week” wijdde ik eerder al een aantal artikelen aan verschillende ‘sparkling wines’ maar deze Barefoot Bubbly Pink Moscato’ wil ik je op de valreep van het nieuwe jaar niet onthouden. Hij is best leuk.

Barefoot Wine & Bubbly

barefootlogoBarefoot is een bekend merk dat je vooral in supermarkten tegenkomt. Het bedrijf is opgericht in 1965 toen David Bynum in Californië in zijn garage begon met wijn maken. De naam ‘barefoot’ ontleent hij aan het persen van de druiven met de blote voeten, zoals dat toen plaatsvond. Zo’n 20 jaar later nemen de ondernemers Michael Houlihan en Bonnie Harvey het roer over. Ze dopen het bedrijf  Barefoot Cellars en het logo, de voetafdruk, wordt  ontworpen. Dat logo staat inmiddels ook nog voor iets anders. Onder het barefoot logo steunt men wereldwijd lokaal goede doelen en is een team van Barefoot ambassadeurs onder aanvoering van Randy Arnold actief.

“Don’t stop believing’ the world can be a better place”

Barefoot, niet voor wijnsnobs

Na de komst van de enthousiaste wijnmaakster Jennifer Wall in 1995 breidde de range wijnen uit van vier naar wel meer dan dertig, allemaal voorzien van het Barefoot-logo. Sinds het bedrijf in 2005 in handen is gekomen van E&J Gallo Winery is het label wereldwijd een van de meest herkenbare wijnmerken geworden. De filosofie is geen wijnen te maken voor wijnsnobs. De wijnen zijn no-nonsense en moeten voor iedereen toegankelijk zijn en plezier brengen.

“Wijn smaakt beter in een t-shirt dan in een smoking”

Barefoot Bubbly Pink Moscato

Aanvankelijk ben ik wat sceptisch. Vermoedelijk is hij zoet en daar ben ik niet dol op. Maar het blijkt best een lekker ding. Vers rood fruit in neus en mond. Aardbeien, rode besjes, zoet kersenfruit. Maar daarnaast ook licht citrusfruit. Dat maakt hem, ondanks het zoet, lekker fris. De mousse is fijn en licht romig. Het alcoholgehalte is slechts 8%. Geniet van deze ‘bubbly moscato‘ als feestelijk aperitief, bij pikante gerechten, een fris-zoet dessert (sorbet-ijs, cake; let erop dat het niet té zoet is!) of bij (blauwe) kaas. En natuurlijk bij je oliebollen straks!

barefoot-pink-moscato-champagne-1

De wijn is o.a. te koop bij Perfectewijn.nl en verschillende supermarktketens.
Voor alle wijnen ga je naar de website van Barefoot Wine & Bubbly

Een leuk recept bij en anekdotes over deze wijn vind je op de website Vinissima.nl