Maart 2012 bezoeken wij de foodbeurs Alimentaria in Barcelona. Deze beurs is GROOT(S)! Wijn, vleeswaren, kaas, olie en honderden andere delicatessen staan opgesteld in wel 6 grote hallen. Allemaal heel overzichtelijk. Ruime paden, verschillende thema’s (ecologisch, land, appellatie, productcategorie etc.), veel licht. En bijzonder aardige medewerkers zoals wij merken als blijkt dat onze inschrijving niet helemaal correct is doorgekomen…

BIJZONDERE PRODUCTEN

Wij zien en proeven bijzondere wijnen, zoals deze Cava van Torelló.

Behalve dat hij erg lekker is krijgt de fles, als je er door een 3D bril naar kijkt, een nog mooiere uitstraling en worden extra gegevens zichtbaar. We proeven ook de nieuwe oogst olijfolie van Suerte Alta, die wij in onze winkel verkopen, ontdekken geweldige kazen uit o.a. Valencia, kaviaar uit Baskenland, Sprizz uit Oostenrijk en heerlijke vleeswaren uit Roemenië. Kortom: we doen weer veel inspiratie op!

 

EEN PRACHTIGE STAD

Naast deze beurs is er altijd genoeg vertier in Barcelona. Want dat blijft een geweldige stad! Vol verbazing constateren wij dat de Sagrada Familia binnen geen steigers meer herbergt. Wat is dat prachtig geworden!

STAMCAFÉ

Helaas hebben we dit keer maar zeer weinig tijd, maar een plek waar wij elke keer weer even naar terug gaan is wijnbar La Vinya del Senyor aan het plaatsje bij de kerk Santa Maria. Vriendelijke en kundige bediening, veel wijnen per glas en de flessen zeer betaalbaar! Dit keer zijn wij zeer in ons sas met de Aspriu Pardas, een witte wijn van 100% Xarel.lo uit de Penedes. Dik, kruidig, vol, maar toch heerlijk fris. Je blijft er aan snuffelen!

EEN OASE AAN DE DRUKKE RAMBLA

Diverse tapasbarretjes bezoeken wij uiteraard, maar wij genieten toch wel heel erg van ons bezoek aan H1898, het restaurant van hotel H1898 aan de drukke Rambla. Tussen de vele pizza- en paëlla-, tapas- en hamburgerrestaurants is dit restaurant een aangename afwisseling. Veel donker hout, beetje koloniaal, lekkere loungemuziek en, wellicht het allerbelangrijkst: bijzonder lekkere gerechtjes vergezeld van mooie, betaalbare wijnen. Een voorbeeld is dit voorgerecht: scharrelei gekookt op 62° met artisjok in “Parmesan Bread”. Geweldig!