In het hartje van Avignon, op slechts twee passen afstand van het beroemde Palais des Papes én nabij de beroemde Pont d’Avignon vind je Le Carré du Palais, een Maison des Vins geheel gewijd aan de Rhônestreek en haar wijnen. Dat op zich is al leuk, maar t/m 28 juli kun je daar extra genieten: de Bar à Vins strijkt er neer. 

Wijnen en gastronomie van de Provence

Met meer dan 7000 flessen in de kelder en 800 referenties van uitsluitend Rhônewijnen is dit voor wijnliefhebbers meer dan een bezoekje waard. Het is gevestigd in een historisch gebouw, symbool van Avignon, dat voor de gelegenheid een facelift heeft gekregen. Niet alleen vind je er alles over de wijnen van de Rhône, ook is er volop aandacht voor het erfgoed, de terrroir en gastronomie van de Provence. Mike Rijken, woonachtig in Avignon, en organisator van Wine Safari’s in de Rhône over het Maison des Vins:

“Men moet maar gauw eens naar Avignon komen. Alléén Rhône wijnen, leuke brasserie, mooie keuken, en wijnen per glas zeer betaalbaar. Personeel is tiptop over kennis van wijn.”

‘Bar à Vins’ in het Maison des Vins

Zo is er een gastronomisch restaurant, een wijnschool waar o.a. workshops worden georganiseerd in niet minder dan 8 talen, winkels met Provencaalse producten en, uiteraard, een wijnbar. Van 6-28 juli strijkt daar in de avonduren een speciale ‘Bar à Vins’ neer, een initiatief van Vins Rhône. Elke avond neemt een sommelier je in de sfeervolle omgeving van het Maison du Vins mee om weer een nieuwe Rhône appellatie te ontdekken. Klik hier voor het programma van 2018.

Bar à Vins Maison des Vins Avignon

Bar à Vins in Maison des Vins Avignon (foto: website Vins Rhône)

Dusss…. aanrader!

LINKS:

Vins Rhône 

🍇🍷🍴Geen enkel culinair nieuwtje missen? Schrijf je dan hier in ✏ voor onze wekelijkse nieuwsbrief!